Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisegnuli u Saboru

Suci: Ne odstupajte od nepristranosti i dužnosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoimenovani suci prisegnuli su u Hrvatskom saboru pred predsjednikom Državnog sudbenog vijeća Ivanom Turudićem.

Pojačanje su tako dobili sudovi Vrhovnog suda, Upravnog suda, Visokog prekršajnog suda, županijskih sudovi u Zagrebu, Splitu i Velikoj Gorici i Varaždinu te trgovački, općinski i prekršajni sudovi. Prisegnuli su da će sudačku dužnost obavljati u skladu sa Ustavom, zakonima i međunarodnim pravom, savjesno i odgovorno štiteći suverenitet hrvatske države te slobodu i prava građana. Predsjednik DSV-a Turudić poručio im je kako ih u njihovu poslu očekuju mnoge teškoće i izazovi pred kojima ne smiju posustati te da svoju dužnost obnašaju savjesno i nepristrano i da od toga nikada ne odstupaju.

Pročitajte i ovo Novi prosvjedi - 2 niska primanja, visoki troškovi Raste val nezadovoljstva u zemlji, najavljuju se novi prosvjedi: "Olovka u ruci je ove godine najjače oružje svih umirovljenika" "Bijeli štrajk" sudaca završava sutra U ponedjeljak na posao Pavasović Visković o kraju bijelog štrajka sudaca: "Ovo je definitivno pobjeda Vlade i Malenice"

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon svečanosti izjavila je novinarima kako je prisega sudaca praznik demokracije i da daje apsolutnu potporu potpunoj neovisnosti sudstva da radi svoj posao na temelju glavnih načela - poštivanja Ustava i zakona. 'Želim im svima zaista puno uspjeha i u čuvanju demokacije i neovisnosti sudstva, ali i svega što se s time povezuje. Vjerujem da će dobro raditi svoj posao bez utjecaja bilo koga na njihov rad i ono što je najvažnije - na njihove odluke', rekla je premijerka Kosor.

Svečanosti su bili nazočni i predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, izaslanik predsjednika Republike Siniša Tatalović i drugi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene