Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas sunčano

Pripremite kapute: Sredinom tjedna osjetno će zahladnjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su trgovački centri postali među Hrvatima omiljena mjesta za izlazak, neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine ipak je izmamilo većinu građana na otvoreno.

Na krajnjem jugu već dva dana temperatura seže i do 20 stupnjeva. Dubrovčani i Splićani iskoristili su ovo predivno vrijeme za možda posljednje ovogodišnje kupanje. Oni manje hrabriji većinu su dana proveli na otvorenom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara

Slična slika malo sjevernije. Zadrani su iskoristili ovo toplo i sunčano vrijeme za šetnju ili kavu. No, ne i Riječani. Tmurno i vjetrovito vrijeme rijetko koga je izmamilo van. U Zagrebu su se pak cijeli dan izmjenjivali sunce i sivi oblaci. Ni jak vjetar nije omeo sudionike maratona na Jarunu, kao ni one koji su odlučili prošetati središtem grada.

Pripremite kapute!

Meterolozi najavljuju da će biometeorološka prognoza narednih dana biti za većinu povoljna. 'Studenim danima u klimatologiji nazivamo one u kojima maksimalna temperatura ne prelazi Celzijevu ništicu. Prosječno se u mjesecu studenom u kopnenom području dogodi jedan takav dan. Ove godine, barem do sad, ne samo da se nije dogodio, nego smo i prilično daleko od prosječnih temperatura', rekao je Darijo Brzoja, meteorolog Nove TV.

Do kraja 11. mjeseca još su dva tjedna, sredinom ovog osjetno će zahladnjeti, ali i ova temperatura još je viša od uobičajenih za ovo doba godine. Bit će i nešto kiše. Treba početi pripremati topliju odjeću.

Radujete li se hladnijem vremenu?

  • Da, krajnje je vrijeme za prirodne temperature
  • Ne, ja sam uvijek za toplinu
  • Ne, ali tako je to u ovo doba godine

Ukupno glasova:


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene