Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOLEMI ZAHVAT

Doznajemo kad počinje rušenje sjevernog tornja zagrebačke katedrale: Evo kojim će dijelovima centra grada biti zabranjen pristup

Pripreme za skidanje sjevernog tornja zagrebačke katedrale
Pripreme za skidanje sjevernog tornja zagrebačke katedrale DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pripreme za skidanje sjevernog tornja zagrebačke katedrale Galerija 1/1 >>
U tijeku su završne pripreme za skidanje samog vrha sjevernog tornja zagrebačke katedrale. Građevinski zahvat želi se provesti zbog sigurnosnih razloga i nakon što je nedavni razorni potres koji je pogodio Zagreb oštetio južni toranj katedrale. Rušenje će se provesti u petak između 10 i 14 sati.

Kardinal Josip Bozanić prisustvovao je završnim dijelovima priprema i blagoslovio radnike koji će to provesti.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo doznaje da će se rušenje vrha sjevernog tornja zagrebačke katedrale provesti u petak između 10 i 14 sati. Razlog je da se sve službe koje će to trebati provesti stignu koordinirati, a u toj akciji sudjelovat će i vojska, policija, vatrogasci te hitna služba.

Pripreme za skidanje sjevernog tornja zagrebačke katedrale Pripreme za skidanje sjevernog tornja zagrebačke katedrale Foto: DNEVNIK.hr

Skidanje vrha sjevernog tornja iznimno je opasno te i najmanja pogreška može imati kobne posljedice. Zato će krug od 120 metara od katedrale biti osiguran i nitko osim radnika neće se moći približiti katedrali.

Dijelovi Ulice Kaptol, Vlaške, Palmotićeve s Langovim trgom, Park Ribnjak i Dolac vjerojatno će za građane biti zabranjeni za pristup prilikom rušenja sjevernog dijela tornja.

Građani Zagreba zamoljeni su da se klone područja oko katedrale tijekom izvođenja radova, pa se pretpostavlja da će osiguranje biti jako i da će pristup samoj katedrali, ali i okolnim ulicama biti onemogućen dok radovi ne završe.

Kranovi su već na mjestu, a stručnjaci provode posljednje provjere i zamataju sjeverni toranj radi sigurnosti objekta, ali i građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene