Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali priopćenje

Oglasio se MORH oko Milanovićeva puta u Vatikan: "Unatoč molbama, ne poštuje zakon"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović putuje u ponedjeljak u službeni posjet Svetoj Stolici. O tom putovanju oglasio se u petak i MORH.

Još jednom prozvali su Milanovića na nepoštivanje zakona jer, kažu, resurse za put nije tražio od Ministarstva nego ih je uputio načelniku Glavnog stožera. 

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o sudbini Milanovića: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Unatoč više zamolbi Ured predsjednika Republike Hrvatske i dalje ne poštiva Zakon o obrani te zahtjeve za korištenje vojnih resursa i dalje upućuje direktno načelniku Glavnog stožera, a ne po Zakonu o obrani prema kojem Ured Predsjednika zahtjev treba slati kabinetu ministra obrane nakon čega ministar donosi Odluku koju potom šalje načelniku Glavnog stožera na postupanje.

U slučaju potpore za odlazak u Vatikan Predsjednik Republike zatražio je preko načelnika Glavnog stožera potporu, vozila i pripadnike Hrvatske vojske. Ministar se u ovom, kao i u svakom drugom slučaju mora ponašati odgovorno prema proračunu Ministarstva obrane na što ga kao čelnu osobu ministarstva obvezuje Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Umjesto zahtjeva koji vodi prema zakonitom rješenju problema ponovno smo, po tko zna koji put, dobili javne uvrede. Ministarstvo obrane zaključuje da postupa u skladu sa Zakonom o obrani, a to moraju poštivati i Ured predsjednika Republike Hrvatske i Glavni stožer Oružanih snaga", stoji u priopćenju.

Milanović će za boravka u Vatikanu imati privatnu audijenciju s papom Franjom, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika. U službeni posjet Vatikanu ide sa suprugom Sanjom Musić Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene