Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika ljubiteljica konja

Princeza Anne posjetila udrugu za terapijsko jahanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska princeza Anne posjetila je u utorak u Zagrebu udrugu Krila za terapijsko jahanje gdje se upoznala s radom te humanitarne udruge koja pomaže osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

Kći kraljice Elizabethe II. i velika ljubiteljica konja i konjičkog sporta prisustvovala je prezentaciji terapijskog jahanja koju su izveli jahači terapeuti i djeca te se sa svakim od njih rukovala i zadržala u kraćem razgovoru. Djecu je nagradila konjičkim vinjetama, a posebno je pohvalila jahače koji treniraju konje za taj način rehabilitacije. 

Pročitajte i ovo PR Najveće okupljanje poduzetnika Najava konferencije i donatorske gala večere UGP-a Slika nije dostupna UOČI NOVE ODLUKE Mali distributeri goriva zavapili prema Vladi: ''Ugroženo nam je poslovanje i 1000 radnih mjesta"

>> Princeza Anna na svečanoj večeri kod predsjednika Mesića

Kraljevska princeza, kako glasi njezina službena titula, nije davala izjave novinarima, no prema riječima predsjednice udruge Krila Jelene Krmpotić bila je oduševljena prikazanim. 'Zanimala ju je dijagnoza djece i konji, a posebno je oduševljena jahačima jer, kao dobra poznavateljica konja, zna kako ih je teško obučiti da budu tako mirni', rekla je Krmpotić.

Dodala je da posjet tako visokog člana britanske kraljevske obitelji ukazuje na važnost terapijskog jahanja kao metode rehabilitacije te se nada da će to otvoriti nove putove za udrugu Krila i druge slične organizacije u Hrvatskoj. Princeza Anne, koja je u višednevni službeni posjet Hrvatskoj stigla u ponedjeljak navečer, tijekom dana obići će Centar za rehabilitaciju Zagreb - podružnicu Sloboština i Polikliniku za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, a u srijedu u Splitu Pomorsku bazu Lora te Mediteranski institut za istraživanje života Medils.

Svake godine britanska princeza obavi oko 700 kraljevskih dužnosti i javnih pojavljivanja, a posebno se ističe dobrotvornim radom. Poznata je po sklonosti prema konjičkom sportu u kojem je osvojila dvije srebrne i jednu zlatnu medalju na europskim prvenstvima te je jedini član britanske kraljevske obitelji koji se natjecao na Olimpijskim igrama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene