Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog protupravne gradnje prekinuta je gradnja vodenog parka u Primoštenu na Maloj Raduči u blizini tamošnje plaže te sve mora biti vraćeno u prvotno stanje, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.


Investitor radova je primoštenska općina.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Getty) Nakon slučaja koji je šokirao Hrvatsku: Inspekcija utvrdila nepravilnosti u KBC-u Osijek Tuna Kupio tunu na sniženju i šokirao se kad je shvatio što su napravili: "Netko je namjerno..."

Građevna inspekcija je, kad je zaprimila dojavu o protupravnoj gradnji, zatvorila gradilište jer je utvrdila da ulagač nema potrebne dozvole za radove na Maloj Raduči, gdje na oko 300 četvornih metara općina planira izgraditi park s vodoskocima i vodenim zidom na kojem bi se projicirali najljepši motivi Primoštena i primoštenskog kraja.

Općinski načelnik Stipe Petrina najprije je medijima izjavio kako nije riječ o bespravnoj gradnji i da ima lokacijsku dozvolu, te da mu građevna nije potrebna. No danas je u Uredu građevinske inspekcije u Šibeniku utvrđeno da Općina nema lokacijsku dozvolu, a Petrina je danas potpisao zapisnik kojim se obvezuje da će Općina gradilište na Maloj Raduči vratiti u prvotno stanje, navodi se u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ako pribavi potrebne dozvole, Općina će moći nastaviti gradnju, doznaje se u Ministarstvu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju