Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Primošten gradi vodeni park bez potrebnih dozvola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog protupravne gradnje prekinuta je gradnja vodenog parka u Primoštenu na Maloj Raduči u blizini tamošnje plaže te sve mora biti vraćeno u prvotno stanje, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Investitor radova je primoštenska općina.

Pročitajte i ovo Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Splitu - 2 APSURDNA SITUACIJA Državni inspektori zbog bespravne gradnje ispitali - Ministarstvo pravosuđa. Građani ogorčeni: "Na malim ljudima se zakon provodi, a na moćnicima ne" Slika nije dostupna Ministarstvu stiglo 536 zahtjeva Naplaćene 22 kazne zbog pušenja u kafićima

Građevna inspekcija je, kad je zaprimila dojavu o protupravnoj gradnji, zatvorila gradilište jer je utvrdila da ulagač nema potrebne dozvole za radove na Maloj Raduči, gdje na oko 300 četvornih metara općina planira izgraditi park s vodoskocima i vodenim zidom na kojem bi se projicirali najljepši motivi Primoštena i primoštenskog kraja.

Općinski načelnik Stipe Petrina najprije je medijima izjavio kako nije riječ o bespravnoj gradnji i da ima lokacijsku dozvolu, te da mu građevna nije potrebna. No danas je u Uredu građevinske inspekcije u Šibeniku utvrđeno da Općina nema lokacijsku dozvolu, a Petrina je danas potpisao zapisnik kojim se obvezuje da će Općina gradilište na Maloj Raduči vratiti u prvotno stanje, navodi se u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ako pribavi potrebne dozvole, Općina će moći nastaviti gradnju, doznaje se u Ministarstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene