Obavijesti Pretražite Navigacija

'Apsolutno je moguća odgoda državne mature'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac je u povodu prosvjeda srednjoškolaca izjavio kako je apsolutno moguća odgoda državne mature u srednjim školama za godinu dana.

'Apsolutno je moguće da dođe do odgode državne mature za godinu dana jer je najvažnije da su zadovoljna djeca. Sve ono što je dobro za učenike, dobro je i za ministarstvo', izjavio je ministar Primorac novinarima nakon predstavljanja svoj knjige 'Analiza DNA u sudskoj medicini i pravosuđu'.

Pročitajte i ovo Erik Scheller, švedsko ministarstvo obrazovanja bili su predvodnici, no sada je kraj Državni tajnik pojasnio zašto se vraćaju tradicionalnim obrazovnim metodama: "Ovaj će trend slijediti cijeli zapadni svijet" Slika nije dostupna Primorac i Ljubić razgovarali o izborima

Učenici srednjih škola u više su gradova prosvjedima izrazili nezadovoljstvo načinom provođenja državne mature.

Ministar je naglasio kako je dobro da se čuje glas učenika koji, kako je rekao, ne oponiraju državnoj maturi, već su nezadovoljni njezinom dinamikom jer drže da se odvija prebrzo. 

>> Srednjoškolci prosvjeduju zbog državne mature: Policajce gađali papirom i rajčicama

'U nekim segmentima možda idemo malo prebrzo i ne želimo napraviti ništa što će biti dobro na papiru, a loše za učenike', rekao je ministar Primorac i naglasio kako 'svi želimo vidjeti sretnu djecu koja polažu maturu, a ne pod stresom'.

Osvrnuo se i na napise u tisku da će u sklopu Bolonjskog procesa doći do naplaćivanja diplomskih studija i smanjenja kvota za diplomske studije i rekao kako će RH, sukladno Bolonjskom procesu, 'financirati i državne studije', a rektorima i dekanima svakako će biti osigurani uvjeti da se upisne kvote ne mijenjaju.

'Inače Bolonja nema prohodnost', rekao je Primorac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene