Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na imenovanja

Novi ministri jednoglasni kako im je godina dana dovoljna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani potpredsjednici Vlade i ministri naglasili su kako je godina dana dosta vremena za velik i dobar posao te zahvalili premijerki Jadranki Kosor što ih je predložila.

'Navikao sam raditi pod vremenskim pritiskom tako da neće bito problema s činjenicom da je ostalo godinu dana do kraja mandata. Znam da Hrvatska i hrvatsko gospodarstvo imaju puno potencijala i prilika za investicije, a siguran sam da ćemo te potencijale i osloboditi', rekao je novi potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Slika nije dostupna Novi ministri službeno preuzeli dužnost 'Radni dan kao svaki drugi, mora se raditi'

>> Većinom glasova prihvaćeni svi novi ministri i potpredsjednici Vlade

>> U Novu s novim ministrima: Dolaze Mesić, Božinović, Dalić i Bačić

Petar Čobanković, koji je također imenovan za potpredsjednika Vlade, rekao je kako je svjestan da je ovo prijelomni trenutak i da je središte interesa upravo na gospodarstvu, a Gordan Jandroković je naglasio obavezu i odgovornost da se nastavi s jačanjem međunarodnog položaja Hrvatske.

Nova ministrica financija Martina Dalić rekla je kako ima jasne ciljeve u sljedećoj godini. 'Ubrzanje programa gospodarskog oporavka, izlazak iz recesije te članstvo u EU', naglasila je Dalić dodavši kako se ti ciljevi mogu ostvariti.

Branko Bačić je naglasio kako će pokušati Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva staviti u funkciju razvoja i novih investicija, a najavio je prijedlog izmjene zakona o poticanju prodaje stanova.

Novi ministar obrane Davor Božinović najavio je ubrzavanje reformi u MORH-u i međunarodnoj afirmaciji Hrvatske kroz vojnu industriju, a novi ministar kulture Jasen Mesić naglasio je kako mu je velika prednost to da je već upoznat s radom ministarstva kojem je sada na čelu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene