Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika za nezaposlene

HZZ traži 945 radnika za sanaciju poplavljenih područja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanacija poplavljenih područja posao je koji čeka nakon što opasnost prođe, a bit će to i prilika nezaposlenima da se domognu koje kune makar i radom na određeno vrijeme.

U gradovima i općinama pogođenim poplavama omogućeno je zapošljavanje nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba s prebivalištem na ugroženim područjima na komunalnim javnim radovima na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplava u trajanju do 6 mjeseci, izvjestio je HZZ.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za sedam projekata HZZ iz EU fonda dobio 2,1 milijardi kuna za mjere zapošljavanja Slika nije dostupna Inovativni projekti Pavić želi aktivirati hrvatsku radnu snagu: Više od 71 milijun kuna za poticanje zapošljavanja

BORBA SE NASTAVLJA Voda iz Gunje prodrla prema Drenovcima, Sl. Brod i dalje ugrožen

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje omogućilo je financiranje tih radnika u punom iznosu, odnosno minimalnu bruto plaću od 3.536,64 kuna + trošak prijevoza koju će im isplaćivati HZZ, bez participacije lokalnih jedinica vlasti. Program javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama odobravat će se po ubrzanoj proceduri.

Iskazana je potreba za zapošljavanjem 945 radnika. U tijeku je selekcija kandidata u područnim uredima pa HZZ poziva sve nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih sa ugroženih područja da se prijave svojim savjetnicima za zapošljavanje kako bi ušli u programe komunalnih javnih radova na sanaciji terena i otklanjanu posljedica poplave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene