Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpora sindikalnoj inicijatici

'Prikupljeno 95 posto potrebnih potpisa za referendum'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević izjavio je kako su sindikati do sada prikupili 95 posto potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama i dopunama Zakona o radu te ponovno pozvao građane da daju potporu ovoj inicijativi.

Na konferenciji za novinare na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, gdje se prikupljaju potpisi na peticiju za provedbu referenduma, Matijašević je kazao da će jedna od idućih aktivnosti sindikata biti izmjena, kako drži, ‘prerigidnih odredbi zakona o referendumu’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Referendum Matijašević: Znali smo i prije dva dana da potpisa imamo dovoljno Slika nije dostupna Za referendum Sindikati silovito prikupljaju potpise: U samo 4 dana, 57 posto!

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić ocijenio je kako tijek ove inicijative pokazuje koliko su loše ustavne i zakonske odredbi o referendumu. Dodao je da su zato sindikati još više zgroženi nedavnim suglasjem vlasti i oporbe u Hrvatskom saboru, u nastojanju da se raspisivanje referenduma što više oteža.

>> Matijašević: Prikupili smo 91 posto potpisa

Komentirajući nedavni sporazum sindikata državnih službi i Vlade RH o pravima iz kolektivnog ugovora, Ribić je kazao kako se može odustajati od svojih prava i dogovarati se s poslodavcem, ali smatra da se to ne bi smjeli raditi u vrijeme kada svi ostali sindikati provode ovakvu široku inicijativu.

Najavio je da će se sindikati vratiti za ‘pregovarački stol’, ali nakon akcije prikupljanja potpisa za referendum. Županijski povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ante Krajina izvijestio je kako su u Osječko-baranjskoj županiji do sada prikupljeno više od 37.800 potpisa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene