Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nova pravila

Prijevoznik odlučio da učenički pokaz ne vrijedi vikendom, blagdanima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobična odluka koncesionara javnoga prijevoza u Slavonskom Brodu. Odlučio je da učenički mjesečni pokaz ne vrijedi u večernjim satima, vikendom i blagdanima. I dok se prijevoznik pravda ekonomskom krizom, iz grada mu poručuju da stvari mora vratiti u prvobitno stanje. Učenik je učenik i iza 20 sati.

Učenička mjesečna karta vrijedi mjesec dana. Tako je u svim gradovima na kugli zemaljskoj osim u Slavonskom Brodu. Sa svojim mjesečnim pokazom učenik Robert Matijević ne može u autobus iza 20 sati, vikendom i blagdanom.

Pročitajte i ovo Turisti - 1 Ugostitelji trljaju ruke Prvi test za turističku sezonu: Samo u jednom danu sletjet će 25 zrakoplova Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane

'Dogodilo mi se par puta da ostanem s curom poslije osam sati i kad se vraćam kući pokažem pokaz, a vozač kaže da ne mogu ući u autobus. Treba platiti osam kuna', rekao je Robert Matijević, učenik. Uz važeću mjesečnu kartu dodatnih osam kuna za autobus nije lako pronaći u učeničkom novčaniku.

Prijevoznik uveo nova pravila

'Džeparac koji dobijemo moramo ostaviti za školu', rekla je učenica Marina Matanović. Učenička mjesečna karta u Slavonskom Brodu stoji 170 kuna. Od toga 100 plaćaju roditelji, a 70 grad. No, prijevozniku je to postalo ekonomski neisplativo. Zbog krize, uveo je nova pravila.

'Ne mogu više praviti gubitke, stoga smo donijeli takvu odluku i poništili smo je - opet!', rekao je Juro Terzić, koncesionar javnog prijevoza. Jednostranom odlukom, prijevoznik je prekršio ugovor koji je sklopio s gradom. 'Za bilo kakvu izmjenu mora tražiti dopuštenje grada, odnosno Gradskog vijeća. On to nije uradio, tako da mora ispraviti tu grešku. Po meni, treba vratiti svim učenicima ono što je naplatio', rekao je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

Prijevoznik je danas učenicima ipak vratio oduzeti status. Robert je učenik i iza 20 sati. S pokazom će moći u autobus. A s osam kuna možda i s curom na kavu.

>> Brođani jedinstveni u borbi za čist zrak

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene