Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruka obmana

Dubrovnik: Prijevarom do mirovine pa lažnom ovrhom spriječio naplatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Domišljati je Dubrovčanin četiri godine nezakonito primao mirovinu, a kada je dug stigao na naplatu, svojoj je pomagačici dao ovršnu ispravu kojom je onemogućio nadležnu ustanovu da mu 'sjedne' na račun.

Policija je otkrila 48-godišnjeg Dubrovčanina koji je od 2004. do 2008. nezakonito primao mirovinu te onemogućio nadležnu ustanovu da naplati dug tako što je 25-godišnjoj pomagačici dao ovršnu ispravu temeljem koje je ona "sjela" na njegova primanja.

Pročitajte i ovo Žena oštetila tri tvrtke, Ilustracija Kazneno prijavljena 43-godišnjakinja kod Rijeke prevarila tri tvrtke i oštetila ih za stotine tisuća eura Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

>> Prijevara s ekstra djevičanskim uljima

Osumnjičenog se tereti da je više godina nezakonito primao mirovinu, prikrivši da ima registrirani obrt. Kada se to otkrilo i kada je nadležna ustanova htjela naplatiti dug, osumnjičeni je to onemogućio jer je u siječnju ove godine mladoj pomagačici dao ovršnu ispravu na iznos od 100.000 kuna, temeljem koje je ona u ovršnom postupku dobila rješenje nad njegovim primanjima.

Policija je 48-godišnjaka kazneno prijavila zbog povrede tuđih prava i prijevare, a 25-godišnjakinju zbog pomaganja u tim nezakonitostima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene