Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetili 45 osoba

Nabavljali fotografije osobnih iskaznica pa preprodavali luksuzne mobitele

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je uhitila šest osoba koje su na prijevaran način pribavljale fotografije osobnih iskaznica te sklapale pretplatničke ugovore za kupnju skupocjenih mobitela, koje su potom preprodavali.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izvijestila je da je u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru dovršila je istragu nad šest osoba zbog prijevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Pročitajte i ovo Prevarantice iz Splita - 2 Nestala penzija Prevarantice obilaze zgrade i potkradaju starije ljude, a koriste i dijete: "Odmah su uhvatile kvaku, nisu ni zvonile"

Osumnjičeni su prevarom dolazili do fotografija osobnih iskaznica 45 osoba iz 14 županija, koje su koristili za sklapanje pretplatničkih ugovora s dva trgovačka društva, priopćila je bjelovarsko-bilogorska policija u utorak.

Lažno se predstavljajući, osumnjičeni su zatražili pretplatničke ugovore za nove mobilne telefone, koje su zatim prodavali preko oglasa, trgovini u Daruvaru i zalagaonici u Virovitici.

Pročitajte i ovo Novac, plaća Lažni ugovori Bankarice klijentima ugovarale lažne štednje, izvukle 1,8 milijuna eura

Novac od prodaje su međusobno dijelili, oštetivši jedno trgovačko društvo za 13.311,08 eura, a drugo za 18.298,22 eura.

U pretragama su uhićeni 22-godišnjak, 42-godišnjak i 49-godišnjak, dok se za 19-godišnjim muškarcem i 29-godišnjom ženom još traga. Jedna osumnjičenica već izdržava zatvorsku kaznu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene