Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Prijete nam i olujni udari bure, ali ne brinite se, već se sada zna kad nam se vraća pravo ljeto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu će biti vjetrovito i na kopnu, ali osobito na moru gdje podno Velebita te na krajnjem jugu bura može imati i olujne udare. Za vikend očekujemo povratak ljepšeg i toplijeg vremena.

Vjetrovit je dan iza nas, i u unutrašnjosti i na moru, a vrlo sličan i pred nama. Bura će imati jake i olujne udare, osobito podno Velebita, pa su zbog toga moguće zabrane u pomorskom i u cestovnom prometu. U svakom slučaju, u srijedu budite oprezni ako se spremate na put.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Vjetrovito ostaje i u kopnenim predjelima,u kojima može biti i jakog udara sjevernog vjetra. Osim toga, i dalje postoji mogućnost za malo kiše ili kojim pljuskom, a uz takva obilježja vremena neće nam biti pretoplo, barem ne do pred vikend kada će temperatura porasti, vjetar oslabjeti, a i vrijeme se općenito postupno stabilizirati. 

Burno, vjetrovito vrijeme podržavat će razlika u tlakovima - sjevernije od nas smjestila se prostrana anticiklona, a južnije se nalazi polje sniženog tlaka zraka.

U takvim okolnostima u noći i ujutro na Jadranu će glavno obilježje vremena biti bura - umjerena i jaka, a podno Velebita i na krajnjem jugu i s olujnim udarima. Malo kiše može pasti prije svega na istoku zemlje te na jugu Dalmacije, dok će na sjevernom Jadranu biti pretežno sunčano, a u ostatku unutrašnjosti djelomice. I na kopnu vjetrovito uz većinom umjeren, sredinom dana na udare i jak sjeverni vjetar. Temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15, a na moru između 17 i 21 stupnja.

U nastavku dana uz povećanje naoblake s istoka i u središnjim krajevima može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, sredinom dana na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura od 19 do 23 stupnja.

Vjetrovito i na istoku Hrvatske

Na istoku umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu. I ovdje vjetrovito uz umjeren, na udare ponegdje i jak vjetar sa sjevera, a temperatura do najviše 21 stupanj.

Najsunčanije će u srijedu biti na sjevernom Jadranu, ali i ovdje u drugom dijelu dana nešto oblačnije nego ujutro, kiše može biti prije svega u Lici. Uz umjerenu i jaku, na udare i olujnu buru ove temperature će se činiti ipak nešto niže.

Na sjeveru Dalmacije sunčanije, dok će južnije biti nešto oblačnije i nestabilnije pa može pasti još malo kiše ili kakav pljusak. I ovdje uz buru - umjerenu ili jaku, a na jugu na udare i olujnu. Temperatura od 23 do 26 stupnjeva.

Bura se najviše odrazila na temperaturu mora, koje je danas uglavnom oko ili tek koji stupanj iznad 20 stupnjeva.

UV indeks u srijedu ćwe biti vrlo visok jedino u Istri, u zapadnim predjelima visok, a u područjima s povećanom naoblakom umjeren ili nizak.

U subotu potpuno razvedravanje

Idućih dana ostaje promjenjivo ili pretežno oblačno, povremeno uz kišu - tako će biti do subote kada će se postupno razvedriti, a i stabilizirati. Uz više sunčana vremena za vikend će biti i toplije.

Na Jadranu još u četvrtak promjenjivo, uz malo kiše te vjetrovito, a onda će od petka vjetar oslabjeti, bit će sunčanije, a uz takva obilježja vremena i toplije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene