Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo četiri godine prošle su od sudara dvaju MiG-ova iznad Plaškog u kojem je teške tjelesne ozljede zadobila 69-godišnja Marija Klipa koja je u tom trenu u polju iskapala krumpir.


23. rujna 2010. godine na području Plaškog dva MiG-a 21 prilikom izvođenja vojne vježbe sudarila su se u zraku i pala pri čemu je ozlijeđena 69-godišnja Marija Klipa.

Vezani članci Biciklist i jelen Jelen iskočio pred jurećeg biciklista, nije imao uopće vremena reagirati Slika nije dostupna Marija Klipa odbila 350.000 kuna odštete: 'Nije dovoljno za troškove'

MiG-ovima su upravljali satnik Igor Trošelj i natporučnik Marijan Kudlik koji su zadobili samo lakše ozljede. Marija Klipa nije bila te sreće. Zadobila je teže ozljede od krhotina srušenih MiG-ova i otada je bila na devet operacija.

'Ne vjerujem da ću dobiti novac, čekaju da umrem'

Zdravstveno stanje i danas joj je narušeno, a 2011. godine odbila je odštetu od 350.000 kuna smatrajući da je premala i otada se sudi s državom.

Četiri mjeseca nakon nesreće Ministarstvo obrane obznanilo je rezultate istrage. Kazali su kako uzrok sudara MiG-ova nije bio kvar nego kriva procjena meteoroloških uvjeta te nepridržavanje procedure tijekom i nakon vježbe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook