Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjena u padu MiG-ova

'Ne vjerujem da ću dobiti novac, čekaju da umrem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marija Klipa ranjena je prije dvije godine od krhotina sudara dvaju MiG-ova. Iza nje je devet operacija i sve teže zdravstveno stanje. Sudi se s državom i ima sve manje vjere da će joj ikada netko platiti pretrpljenu štetu.

'Oni su tu puštali granate. Jedan je išao iznad kuće, jedan iznad mene', prisjetila se Marija. Prošlo je dvije godine otkad su MiGovi ranili Mariju dok je okopavala krumpir. Kaže da ni danas nije dobro. 'Nemam ravnotežu, ne čujem na lijevo uho. A ruka je nikako. Ne mogu spavati pa odem u šetnju, onda me traže', rekla je Marija.

Pročitajte i ovo Za vrijeme aeromitinga srušio se MiG-23 tijekom mitinga u SAD-u VIDEO MiG se srušio na parkiralište: Piloti za dlaku izvukli živu glavu Pucnjava u Sisku - 8 PALIO KUĆE I AUTE FOTO Policija uhitila napadača iz Siska: Ubio jednu osobu, lakše ozlijeđeno dijete dok je bježalo

'Jednostavno se izgubi, ode u polje, tamo gdje je stradala i nosi kanticu, nešto želi brati, ali krumpira nema. Ja moram ići za njom. Kažem joj da zavori ovce, držim ovce. Ona pola ovaca zatvori, pola ostavi vani', ispričao je Ratko Šupica, Marijin brat.

>> Marija Klipa odbila 350.000 kuna odštete: 'Nije dovoljno za troškove'

O 90-godišnjoj majci ne može više brinuti. 'Upropastiše mi kćer i mene', kaže Milka Šupica, Marijina majka. Obitelj kaže, pomogao bi novac. Marija ima 1.300 kuna mirovine.

'Mi tužimo državu jer se nismo mogli mirno dogovoriti. Država je obećala da će isplatiti određeni iznos, međutim od tog obećanja nema ništa', rekao je Nevenko Tomić, Marijin zet. 'Ne vjerujem da ću dobiti novac. Čekaju da umrem', zaključuje Marija. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene