Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijatelji životinja obilježili Dan borbe protiv pokusa nad životinjama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcijom "Stop pokusima na primatima" koja je danas održana na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, udruga Prijatelji životinja obilježila je Dan borbe protiv pokusa na životinjama.

Akcija je organizirana na drugu obljetnicu oslobađanja 32 psa pasmine beagle od pokusa na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija bizarna pojava Slavili godišnjicu braka, a onda im je krstarenje obilježio posjet liječniku: "Supruga je prvo mislila da je to zato što sam nosio nove sandale" Slika nije dostupna Prosvjed zbog napuštanja životinja Zbog prava životinja umotali se u crne vreće

Toga je dana udruga Prijatelji životinja ujedno pokrenula i obilježavanje Dana borbe protiv pokusa na životinjama.

Cilj ovogodišnje akcije, kako je priopćeno, bio je skrenuti pozornost na patnje životinja u moralno neobranjivoj i znanstveno upitnoj praksi podvrgavanja primata bolnim i invazivnim pokusima. 

Kako su naveli, godišnje se više od 10 tisuća majmuna koristi u europskim laboratorjima.

Prijatelji životinja pozvali su hrvatsku javnost, političare i državne institucije, da u skladu s nastojanjima unutar Europske unije donesu zabranu pokusa na svim primatima.

Ove godine Dan borbe protiv pokusa na životinjama posvećen je primatima i golemim naporima diljem Europske unije koja nastoji pokuse na svim ne-ljudskim primatima po žurnom postupku staviti izvan zakona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene