Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadležan sud u Chicagu

Prihvaćena tužba Srba protiv američke agencije koja je savjetovala RH u Oluji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Chicagu proglasio se nadležnim da sudi po tužbi Srba protiv agencije MPRI koju krive za sudjelovanje u genocidu i u progonu 200 000 Srba iz Krajine.

Predmet građana SAD-a protiv agencije MPRI je prihvaćen jer ima dubinu i ozbiljnosti, pišu Večernje novosti. Riječ je o agenciji koja je savjetovala hrvatsku vojsku u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju"

Do kraja rujna tužitelji i tuženi trebaju iznijeti argumentaciju za početak sudskog procesa, izjasniti se koliko će svjedoka pozvati, koliko će trajati postavljanje pitanja i koliko će trajati iznošenje kompletne argumentacije. Još uvijek nije određen datum početka suđenja.

Tužbu protiv agencije MPRI prošle su godine podnijele srpske organizacije 'Žrtve genocida u Krajini' i 'Srpski krajiški sabor' iz SAD-a.

Srbi tuže američki tvrtku za sudjelovanje u genocidu i za progon 200 000 Srba  iz Krajine. Kao dokaz o suradnji priložen je ugovor MPRI i Hrvatske o obuci hrvatskih oficira i vojnika.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene