Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za gradski proračun

VIDEO Bandićev engleski: 'Take it OT leave it'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je već rekao kako nije na 'ti' s engleskim jezikom, Bandić je to danas i ponovno dokazao izjavivši na sjednici gradske supštine 'Take it ot leave it'.

U Gradskoj skupštini danas je usvojen prijedlog proračuna gradonačelnika MIlana Bandića za 2010. godinu težak 7,4 milijarde kuna. Za proračun su glasovala 33 gradska zastupnika, šest protiv, a jedan je bio suzdržan. Proračun bi trebalo smanjiti barem za 300 milijuna kuna i svesti ga u realne okvire, kazao je HDZ-ov gradski zastupnik Jasen Mesić, pitajući se tko će podržati predloženi proračun znajući da je neodrživ, i hoće li to biti zbog interesa grada i građana ili zbog straha da se ne raspusti Gradska skupština.

Pročitajte i ovo Jelena Pavičić Vukičević (Foto: Dnevnik.hr) Proračun Zagreba Pavičić Vukičević: "Bilo bi neodgovorno izjaviti da će proračun Zagreba sto posto proći na skupštini" Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 77. obljetnica proboja Bandić na komemoraciji za logoraše u Kerestincu: "Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak"

Igor Rađenović iz SDP-a kazao je da je gradska uprava smanjila nerealno prikazan prihod od poreza i prireza, uzevši tako u obzir njihov glavni prigovor. 'znos od 7,4 milijarde kuna bit će teško ostvariti, ali učinjen je napor koji je moguć, kazao je Rađenović, dodajući 'kako je sada mačku odrezano pola repa'. Kad je HDZ-ova Danira Bilić rekla je da je 'rep mačku smanjen tek za trećinu', reagirao je gradonačelnik Milan Bandić. 'Sačuvajte mačka, ali i dostojanstvo', kazao je i dodao, kako nitko zbog njega ne treba prihvaćati proračun. 'Take it or leave it'. poručio je Bandić zastupnicima te iz pozvao na konstruktivnu suradnju.

ZET krizno žarište

Nezavisni Velimir Srića zamjerio je da je proračun bez vizije, te da još nije napravljen popis gradske imovine, niti su riješena tzv. krizna žarišta, poput ZET-a, Zagrebačkog velesajma i drugih gubitaša. Bandić mu je na to odgovorio kako već deset godina mijenja sliku grada, ali da to ne čini iz skupštinskih klupa.

Podsjetio je da su u zadnjih deset godina kupili u vrijednosti 500 milijuna eura nekretnina za grad i donekle uspjeli prevladati desetljeća podinvestiranosti u prometnu, komunalnu i urbanu infrastrukturu. Poručio je da su u proračunu za 2010. zadržana sva dosadašnja socijalna prava i prava zaposlenika u gradskoj upravi, te poticaji gospodarstvu.

Gradski zastupnici prihvatili su i rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna kojim se on smanjuje za 165 milijuna kuna, a što su bili odbili krajem listopada. Tada su u Gradskoj skupštini SDP-ovi zastupnici glasovali prvi put protiv prijedloga izvršne vlasti koju čini većina upravo iz njihove stranke. Gradski zastupnici i na ovoj su sjednici odbili usmeno postavljati pitanja gradonačelniku Bandiću tijekom aktualnog sata, napominjući da će to učiniti pisanim putem. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene