Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upaljen crveni meteoalarm

Približavamo se vrhuncu toplinskog vala: Na snazi upozorenja zbog opasne vrućine

Aktualno Galerija upozorenja DHMZ-a na opasnu vrućinu - 1 upozorenja DHMZ-a na opasnu vrućinu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Vikić-Topić, meterolog Nikola Vikić-Topić, meterolog Foto: DNEVNIK.hr upozorenja DHMZ-a na opasnu vrućinu - 2 upozorenja DHMZ-a na opasnu vrućinu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 upozorenja DHMZ-a na opasnu vrućinu - 3 Galerija 1/4 >>
Približavamo se vrhuncu toplinskog vala. U petak je u Hrvatskoj bilo između 35 i 38 stupnjeva, a u subotu će u mnogim krajevima biti još toplije. Zbog toga su na snazi upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda na opasnu vrućinu. Za središnju Hrvatsku te za cijelu obalu, uključujući i unutrašnjost Dalmacije, upaljen je crveni meteoalarm, dok je za Slavoniju, Gorski kotar, Liku i karlovačku regiju na snazi narančasto upozorenje.

Meteorolog Nikola Vikić Topić odgovorio je na pitanje do kada ćemo se grijati na ovako visokim temperaturama.

U subotu je vrhunac toplinskog vala. U mnogim će mjestima temperatura biti stupanj, a ponegdje i dva stupnja viša nego u petak.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Kuće nisu ugrožene FOTO Požar u Podstrani, uz vatrogasce gasi ga i kanader

"Tako će se ona uglavnom kretati u vrijednosti od 36 do 39 celijevih stupnjeva. Zatim u nedjelju još uvijek vrlo vruće, ali ipak stupanj ili dva manje nego u subotu. A onda u ponedjeljak nam stiže fronta, s njom stiže pad temperatura, kiša, pljuskovi i grmljavina, ali i mogućnost za lokalna nevremena", najavio je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene