Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pod sloganom "Briga za ljude, briga za Zagreb" HDZ je u petak održao završni predizborni skup za Grad Zagreb uoči lokalnih izbora na kojem je gradonačelnički kandidat Drago Prgomet naglasio kako su ljudi najvažniji resurs, da Zagreb treba i može više i bolje te najavio ulazak u drugi krug i da će HDZ biti najjača stranka u Gradskoj skupštini.


Prgomet je na predizbornom skupu na Cvjetnom trgu, pozvao građane na birališta, rekavši kako će Zagreb u nedjelju doživjeti promjene i dobiti nove ljude koji će voditi grad - mlade, obrazovane i sposobne kojima je stalo do grada Zagreba.

Vezani članci Slika nije dostupna Prgomet: "Ne želim preuzeti zagrebački HDZ, već ga pomladiti" Slika nije dostupna Prgomet kandidat za gradonačelnika Zagreba? Brkić: "Nisam Nostradamus"

Rekao je i kako ne želi komentirati ankete o njegovu rejtingu poručivši da će ona prava biti u nedjelju i da ćemo svi zajedno prisustvovati velikoj pobjedi i uspjehu HDZ-a. Drago Prgomet je naglasio kako je zadovoljan kampanjom i predizbornim skupovima, dobrim i optimističnim porukama.

"Cijelo smo vrijeme slali poruke isključivo vezane uz naše programe i projekte, a u isto smo vrijeme bili žrtva napada u kojima nisu štedjeli ni nas, ni naše obitelji, a mi to nismo radili. Proteklih mjesec i pol dana imali smo stotinu skupova na kojima je bilo na tisuće ljudi,a i danas smo imali pobjednički skup, a tako će biti i u nedjelju navečer", rekao je HDZ-ov gradonačelnički kandidat Prgomet.

Također je rekao kako zbivanja oko (isključivanja) Zlatka Hasanbegovića i kandidatura Burne Esih neće utjecati na njegov izborni rezultat, jer su HDZ-ovi glasači uvijek vjerni svojoj stranci i sad imaju još više razloga pokloniti povjerenje kada vide HDZ-ove kandidate za Gradsku skupštinu koji će sutra voditi grad i gradske četvrti. "Uopće nisam zabrinut za naš uspjeh, dapače, ne znam zašto bi bilo čija kandidatura bila iznimna u odnosu na druge rekao je Prgomet i dodao kako respektiraju političke suparnike, no da je HDZ najbolji.

 

Teme policentričnog razvoja Zagreba u programu Drage Prgometa

Potporu HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnička Zagreba dao je i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković. Naglasio je kako su lokalni izbori test raspoloženja na nacionalnoj razini i prilika za ispitivanje HDZ-ova programa angažmana kao i kandidata i predanog rada Gradske organizacije HDZ-a u Gradskoj skupštini i na terenu u protekle četiri godine.

"Znam da ste se svi trudili i da smo preuzeli odgovornost u brojnim gradskim četvrtima i mjesnim odborima i da imamo ideje za unaprjeđenje Zagreba kao hrvatskog glavnog grada. Grada gospodarstva, znanja, razvoja, kvalitetnog prometnog uređenja, mudrog upravljanja gradskom imovinom, kvalitetnim rješenjima u školstvu, zdravstvu i infrastrukturi, socijalnim pitanjima i u svemu onome što glavni hrvatski grad treba pružiti svojim građanima - Zagrepčankama i Zagrepčanima", istaknuo je Plenković.

Upravo su te teme policentričnog razvoja Grada utjelovljene u programu Drage Prgometa i njegova tima i vjerujem da su brojni građani prepoznali i vidjeli njegove ideje i odlučnost tima koji stoji iza njega i svih HDZ-ovih kandidatkinja i kandidata za Gradsku skupštinu. Uvjeren sam da će ostvariti izvrstan rezultat i za gradonačelnika i Gradsku skupštinu i da će se HDZ pokazati kao jedna od najjačijh političkih snaga u Zagrebu, poručio je Plenković. (Hina)