Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemski turist Michael Rolleman koji je pretučen protekle nedjelje na terasi restorana u središtu Poreča, pušten je danas iz kliničke bolnice Rijeka te se s obitelji uputio u Nizozemsku.


Podsjetimo, incident se dogodio u nedjelju navečer, kada je 38-godišnji Nizozemac konobaru u porečkom restoranu 'Bijeli san' prigovorio da dugo čeka naručenu večeru. Osoblje mu je navodno reklo da ako ne želi čekati može, bez plaćanja, otići iz restorana, što je turist iz Nizozemske htio učiniti, ali je problem nastao oko računa za piće.

Vezani članci Neotkriveni zagorski turistički biser – posjetite Hostel Wine Hill - 1 Neotkriveni zagorski turistički biser – posjetite Hostel Wine Hill Korona diktira i zimsku turističku sezonu - 1 Skijaška sezona ove će godine izgledati potpuno drugačije: Kasnije uplate, povrat sredstava, nova pravila na skijalištima...

Nizozemac je zadobio prijelom donje vilice, potres mozga i druge ozljede glave te je operiran u riječkoj bolnici.

U bolnici na Sušaku pretučenog turista koji se oporavljao od dviju operacija posjetio je ministar turizma Darko Lorencin, koji je najoštrije osudio taj brutalni napad i ponudio pomoć hrvatskih institucija.


'Hrvatska je poznata kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima'

Uz osudu takvog divljačkog i neciviliziranog ponašanja, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić izvijestio je da će u znak isprike Grad Poreč u suradnji s porečkom Turističkom zajednicom pokriti sve troškove boravka te obitelji, te je najavio da će razmotriti kakva je mogućnost oduzimanja terase ugostiteljskom objektu "Bijeli san".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook