Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao dvije operacije

Pretučeni Nizozemac napušta Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski turist Michael Rolleman koji je pretučen protekle nedjelje na terasi restorana u središtu Poreča, pušten je danas iz kliničke bolnice Rijeka te se s obitelji uputio u Nizozemsku.

Podsjetimo, incident se dogodio u nedjelju navečer, kada je 38-godišnji Nizozemac konobaru u porečkom restoranu 'Bijeli san' prigovorio da dugo čeka naručenu večeru. Osoblje mu je navodno reklo da ako ne želi čekati može, bez plaćanja, otići iz restorana, što je turist iz Nizozemske htio učiniti, ali je problem nastao oko računa za piće.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Slika nije dostupna Lorencin o napadu na Nizozemca 'Hrvatska je poznata kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima'

Nizozemac je zadobio prijelom donje vilice, potres mozga i druge ozljede glave te je operiran u riječkoj bolnici.

U bolnici na Sušaku pretučenog turista koji se oporavljao od dviju operacija posjetio je ministar turizma Darko Lorencin, koji je najoštrije osudio taj brutalni napad i ponudio pomoć hrvatskih institucija.


'Hrvatska je poznata kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima'

Uz osudu takvog divljačkog i neciviliziranog ponašanja, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić izvijestio je da će u znak isprike Grad Poreč u suradnji s porečkom Turističkom zajednicom pokriti sve troškove boravka te obitelji, te je najavio da će razmotriti kakva je mogućnost oduzimanja terase ugostiteljskom objektu "Bijeli san".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene