Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lorencin o napadu na Nizozemca

'Hrvatska je poznata kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemskog turista, 38-godišnjeg M. Rollemana, kojega je u nedjelju navečer na terasi jednog porečkog restorana pretukao i teško ozlijedio konobar, danas je u bolnici na Sušaku posjetio ministar turizma Darko Lorencin te njemu i njegovoj obitelji ponudio pomoć hrvatskih institucija.

Nizozemac je dva puta uspješno operiran u KBC-u na Sušaku, gdje se oporavlja od ozljeda, a po riječima dr. Ante Lučeva, koji ga je operirao, uskoro bi mogao biti pušten na kućnu njegu, priopćeno je danas poslijepodne iz Ministarstva turizma.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Ilustracija Svađa u Zadru Za vožnju od šest kilometara taksist tražio 100 eura, čovjek odbio platiti: "Zovite policiju, a ja ću pričekati"

"Ministar Lorencin je u razgovoru s Rollemanom izrazio žaljenje zbog nemilog događaja i pritom naglasio kako oštro osuđuje neprimjereno ponašanje prema našim gostima i turistima, a posebice fizičke obračune koji nikako nemaju mjesto u civiliziranom društvu", navodi se u priopćenju. Nizozemskom turistu zaželio je brz oporavak, dodajući kako se nada da "neće percipirati Hrvatsku i njezine građane kroz taj doista neprihvatljiv događaj".

Poreč: Konobar prebio Nizozemca jer se požalio na uslugu?

"Hrvatska je poznata u svijetu kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima, a ovo je bio pojedinačni incident koji najoštrije osuđujemo", rekao je Lorencin, koji je razgovarao i sa suprugom ozlijeđenog turista te se stavio na raspolaganje za sve što bude potrebno, ističući da će im Ministarstvo turizma i sve druge hrvatske institucije izići u susret, stiji u priopćenju.

Policija je očevidom utvrdila kako je na terasi ugostiteljskog objekta nakon kraće svađe 23-godišnjak fizički napao 38-godišnjeg Nizozemca te ga udario više puta. Protiv napadača policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Neslužbeno se doznaje da je Nizozemac ozlijeđen pošto je konobaru u porečkom restoranu "Bijeli san" u nedjelju navečer prigovorio da dugo čeka naručenu večeru. Osoblje mu je navodno reklo kako - ako ne želi čekati - bez plaćanja može otići iz restorana, što je Nizozemac htio učiniti, ali je problem nastao zbog računa za piće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene