Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preminuo i Tomislav Crvelin, osma žrtva Kornata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasac Tomislav Crvelin, koji je stradao prigodom gašenja požara na Kornatu, danas je uslijed teških opeklina preminuo u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju, čime se broj poginulih u najvećoj tragediji u povijesti hrvatskog vatrogastva popeo na osam.

Stanje ostale trojice vatrogasaca, koji se liječe u zagrebačkim bolnicama, i dalje je vrlo teško, rečeno je danas novinarima u Traumi i KB-u Dubrava.

Pročitajte i ovo Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić Juroslav Buljubašić iznenadna smrt U Italiji preminuo jedan od najbogatijih Hrvata, poduzetnik Juroslav Buljubašić

Karlo Ševerdija, koji je smješten u Kliniku za traumatologiju, i
dalje je teško, izjavio je pročelnik Odjela za opekline dr. Hrvoje Tomičić. No, ohrabruje što nema bitnijeg pogoršanja vitalnih funkcija u odnosu na prošle dane, pa je Tomičić za sutra najavio novu operaciju.

Pozivom iz fiksne mreže na broj 060 9009 građani mogu donirati 6,1 kunu s PDV-om obiteljima poginulih vatrogasaca i vatrogascima stradalima u gašenju požara na Kornatima. Liječnici su uzeli uzorke kože na mjestima gdje je ona očuvana, te su je poslali u laboratorij za kultiviranje tkiva u Bratislavi. Očekuje da bi prvi transplantati trebali stići za dva do tri tjedna.

Iz inozemstva su naručeni i tzv. preparati zamjene za kožu (sintetska koža) koji bi također trebali stići za dva do tri tjedna.

>> Posljednji ispraćaj poginulih vatrogasaca

>> Dan žalosti u Hrvatskoj

>> Tisno se oprostilo od svojih heroja

>> Preminuo vatrogasac Ante, sin poginulog gasitelja Ivice Crvelina

Odgovarajući na upit novinara o osnivanju hrvatskog laboratorija za kožu u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju, Tomičić je podsjetio da je taj laboratorij već šest godina u osnivanju, a za početak funkcioniranja nedostaje mu stotinjak tisuća kuna.

"Da taj laboratorij funkcionira, onda bi liječnici iz KB-a Dubrava i Splita mogli u Kliniku za traumatologiju poslati svoje uzorke", rekao je Tomičić.

Stanje dvojice vatrogasaca koji se liječe u KB-u Dubrava i dalje je kritično, izvijestio je predstojnik Zavoda za anesteziologiju i intenzivno liječenje KB-a Dubrava Ino Husedžinović.

Obojica su u stanju dubokog sna kojeg smo izazvali lijekovima i analgeticima kako ne bi trpjeli jake bolove zbog teških opeklina, istaknuo je Husedžinović.

Stanje Josipa Lučića, koje se jučer pogoršalo, i dalje je krajnje složeno, ali je spriječena daljnja akutna respiratorna
insuficijencija.

Marinko Knežević podvrgnut je kirurškom postupku u kojem mu se s površine opeklina skidaju nekrotične naslage tkiva, dodao je.

Odbio je reći kada bi mogle početi prve transplantacije kože,
istaknuvši da su obojica vatrogasaca pod nadzorom plastičnih kirurga koji prate stanje opeklina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene