Obavijesti Pretražite Navigacija
SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Preminula rodilja nije bila cijepljena. Na ECMO uređaju je još jedna, ni ona nije cijepljena

Klinika za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu
Klinika za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu Foto: Marko Prpić/Pixsell
Rodilja koja je preminula u Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' nije bila cijepljena, a cijepljena nije ni rodilja koja se trenutno nalazi na ECMO uređaju. Okolnosti smrti bebe stare 23 dana još se utvrđuju, kazao je za DNEVNIK.hr zamjenik ravnateljice Klinike Zoran Barušić.

Kod preminule 42-godišnje rodilje zaražene koronavirusom došlo je do multiorganskog zatajenja unatoč poduzetom liječenju, priopćila je u utorak Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", kao i da se utvrđuju okolnosti smrti bebe stare 23 dana koja je umrla u subotu, 30. listopada.

''Preminula rodilja nije bila cijepljena, a cijepljena nije ni mlada rodilja koja se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja na ECMO uređaju i ona je trenutno stabilno'', rekao je za DNEVNIK.hr zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zoran Barušić.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 1 Danas 4573 nova slučaja Crni rekordi padaju u cijeloj zemlji: Županija na jugu bilježi daleko najveći broj novozaraženih dosad
Pročitajte i ovo Klinika za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu Bila priključena na ECMO Oglasili se iz Zarazne o smrti rodilje: "Imala je multiorgansko zatajenje"
Pročitajte i ovo Klinika Fran Mihaljević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Imala je COVID? Tragedija u Zagrebu: Beba stara 23 dana umrla u Klinici za infektivne bolesti

''Okolnosti smrti bebe stare 23 dana još se utvrđuju. Naime, beba je bila zaražena koronavirusom, no ne zna se još je li COVID-19 uzrok smrti u ovom slučaju. Prikuplja se i analizira medicinska dokumentacija i čekaju se nalazi obdukcije, a kada cijeli proces završi o svemu ćemo obavijestiti javnost priopćenjem'', kazao je Barušić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene