Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon teške borbe

Preminula novinarka Radio Osijeka Sanja Račić: "Zauvijek ćemo se sjećati njezina osmijeha, vedrine i topline"

Sanja Račić
Sanja Račić Foto: Emica Elvedji/Cropix
Preminula je novinarka Sanja Račić koja je više od 30 godina provela na Radio Osijeku. Od 2015. godine vodila je bitku s karcinomom.

Preminula je novinarka Sanja Račić (55) koja se dugo i hrabro borila s teškom bolesti. Više od 30 godina provela je na Radio Osijeku. Počela je nakon srednjoškolskih dana kao vanjska suradnica, ratna reporterka i radijska voditeljica. 

Pratila je kulturna događanja, izvještavala je o gospodarskim temama, uređivala emisiju Plus Slavonije i Baranje, a jedno vrijeme bila je i reporterka Dobro jutro, Hrvatska te drugih emisija HTV-a.

Od Sanje emotivno su se oprostile kolege s HRT-a.

"Zauvijek ćemo se na Radio Osijeku sjećati njezina osmijeha, vedrine i topline kojom je plijenila pozornost i u vrijeme najtežih radijskih poslova i posebice u vremenu u kojem je odlučila boriti se za život na način na koji mnogi ne bi imali ni snage ni hrabrosti", napisali su.

Sanji je karcinom dojke dijagnosticiran 2015. godine, a kada je saznala da je metastazirao na kosti pred Božić 2017. godine, odlučila je napustiti novinarstvo i tada je počela proizvoditi ženski nakit.

"Do posljednjeg je trenutka izrađivala unikatni nakit uz koji je stekla i nove obožavatelje jer je u svaku ogrlicu, pravo umjetničko djelo, ulagala istu količinu ljubavi i energije kao i u tisuće radijskih emisija i reportaža na Radio Osijeku", zaključili su.

Posljednji ispraćaj Sanje Račić bit će u srijedu, 9. kolovoza, u 14 sati na osječkom Gornjogradskom groblju Svete Ane.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene