Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Rekli su mi da si rođena za nebo"

Preminula 14-godišnja Luca: Nakon dvije godine izgubila borbu s teškom bolesti

Luca Šeneta (Foto: Screenshoot/Facebook)
Luca Šeneta (Foto: Screenshoot/Facebook) Foto: Screenshoot/Facebook
U splitskoj bolnici Firule preminula je 14-godišnja Luca Šeneta koja je nakon dvije godine izgubila bitku s agresivnim rakom pluća.

Vijest da je mlada Šibenčanka Luca Šeneta preminula od posljedica agresivnog raka pluća na svom Facebook profilu objavila je obiteljska prijateljica Iva Funtek, izvještava Šibenik IN. Funtek je ove godine s Ellom Dvornik pokrenula humanitarnu akciju za Lucu.

"Rekli su mi da si rođena za nebo, onda si nepojmljivo najljepši nebeski anđeo", napisala je Funtek na svojem Facebook profilu. "Naš zadnji zagrljaj jos osjećam i tvoj vedri osmjeh unatoč križu kojeg si čvrsto nosila", dodala je.

Luci je prije dvije godine dijagnisticiran rak pluća i srčane ovojnice. Nakon četiri ciklusa kemoterapije obavljena je operacija nakon čega je Luca ostala bez lijevog plućnog krila i srčane ovojnice.

Nakon operacije uslijedila su još dva ciklusa kemoterapije te se stanje malo popravilo, no ubrzo se bolest ponovno vratila. Poslije dva nova ciklusa liječenja nije bilo pomaka na bolje. Nada se probudila kada je Luci ponuđena besplatna terapija i smještaj u bolnici Nacional Cancer Institute u Marylandu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene