Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na najavljenom sastanku premijerke Kosor s oporbom pojavili su se samo predstavnici HDSSB-a i HSP-a.


Čelnici HSP-a Danije Srb i HDSSB-a Vladimir Šišljagić, koji su jedini od oporbenih stranaka danas došli na sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor, izjavili su po završetku sastanka u Banskim dvorima kako ih je premijerka izvijestila o procesu i očekivanjima do kraja lipnja, odnosno do dovršetka pregovora, a oni su nju upoznali sa stavovima tih dviju stranaka koje su za izbore prije referenduma.

Šišljagić je, kako je kazao, ponovio premijerki HDSSB-ovo stajalište kako vlada treba hitno raspisati izbore.

'Razgovarali smo i o EU, a ja sam ukazao na činjenicu da su hrvatski građani nedovoljno informirani o pregovaračkim poglavljima', rekao je ocjenivši kako su svi slojevi hrvatskog društva, a posebno gospodarstvo i poljoprivreda, nedovoljno pripremljeni za ulazak u EU, za što odgovornim drži vladu.

Upitan o tome što im je premijerka Kosor kazala, Šišljagić je prokomentirao kako je 'premijerka uvjerena da vlada dobro radi' kao i da je stajalište vlade - prvo referendum, a tek onda izbori.

Vezani članci Ivana Petrović Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa" Petra Buljan Vlada brusi protuinflacijske mjere, one se neće odnositi na cijenu plina: "A što je sa školama koje koriste drva?"

Šišljagić: Puna mi je kapa jednih i drugih, ponašaju se kao mala djeca

Vladimir Šišljagić  prije sastanka je kazao kako mu je 'pun kufer svih onih koji se ponašaju infantilno'.

'Puna mi je kapa jedinih i drugih, ponašaju se kao mala djeca, dok je pristupanje Hrvatske u EU ozbiljno pitanje i tiče se svih građana', poručio je Šišljagić uoči sastanka s premijerkom Kosor.

Predsjednik HSP-a Danijel Srb kazao je kako u Hrvatskoj prvo treba raspisati parlamentarne izbore, a tek onda referendum za ulazak u Europsku uniju

Na sastanak su već otprije odbili doći lideri Saveza za promjene na čelu sa Zoranom Milanovićem.

>> HNS i SDP prihvatili poziv predsjednika, odbili premijerku

No, premijerka će ubrzo imati priliku razgovarati s oporbenim čelnicima, ali u prilici u kojoj će i sama biti gošća - na sastanku koji organizira predsjednik Ivo Josipović. Josipović je prvi sazvao sastanak i svi predstavnici oporbe su prihvatili njegov poziv. (M.B./Hina)

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju