Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv od Kosor nisu dobili

HNS i SDP prihvatili poziv predsjednika, odbili premijerku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska narodna stranka potvrdila je da će se odazvati pozivu predsjednika Repubike Hrvatske Ive Josipovića na sastanak s parlamentarnim strankama.

Dodali su da službeni poziv za sastanak u organizaciji predsjednice Vlade Jadranke Kosor nisu primili. 'Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati primila je poziv predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića na sastanak parlamentarnih stranaka, kojem ćemo se odazvati i na njemu prisustvovati', navodi se u priopćenju HNS-a.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

>> Kosor: Predsjednik se ne smije stavljati na čelo oporbe

Napominju da nikakav službeni poziv ni na kakav sastanak u organizaciji predsjednice Vlade Jadranke Kosor nisu primili. 'Obzirom da se gospođa Kosor oglušila na višestruke pozive da se o trenutnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj u Saboru obrati zastupnicima i građanima, takav poziv u ovom trenutku smatrali bismo neprimjerenim', navodi se u priopćenju stranke.

Zoran Milanović, šef najveće oporbene stranke, naglasio je kako će se SDD odazvati pozivu predsjednika Josipovića, a ne onom premijerke Kosor. 'Mi smo premijerku Kosor zvali da dođe u Sabor i kaže što misli, no ona se nije odazvala pozivu. SDP će se u petak pojaviti na konzultacijama kod predsjednika', rekao je Milanović. Istakao je kako je vrlo bitno da se parlamentarni izbori održe prije referenduma oko ulaska RH u EU.

HSLS će se odazvati oba poziva

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor potvrdio je kako je dobio poziv na razgovore i od predsjednika Republike Ive Josipovića i od premijerke Jadranke Kosor, rekavši kako će se na oba poziva odazvati. ''Možemo raspravljati samo o jednoj točki dnevnog reda - određivanju datuma parlamentarnih izbora, jer je to ono što građani traže', poručio je Kosor dodavši kako će prijedlog HSLS-a biti da se prvo održe parlamentarni izbori, a potom referendum za ulazak u EU.

Ako bi referendum bio prije parlamentarnih izbora, nezadovoljstvo građana odrazilo bi se i na rezultat referenduma, mišljenja je Kosor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene