Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas u Tisnom Franu Lučića, jedinog preživjelog vatrogasca iz kornatske tragedije, u kojoj su 30. kolovoza 2007. smrtno stradala 12-orica vatrogasaca iz Šibenika, Tisnog i Vodica.


Premijerka je Franu Lučića posjetila u njegovoj obiteljskoj kući u Tisnome, a kao glavni razlog posjeta istaknula je kako je time 'željela iskazati duboko poštovanje Frani i njegovoj obitelji, ali i poručiti da Frane nije zaboravljen niti ostavljen'.

Vezani članci Muškarac bacio bombu na djelatnike HEP-a Ozlijeđeni radnici HEP-a izvan životne opasnosti, jedan prevezen u Zagreb: "Slijedi intenzivno liječenje" Postavljanje stambenog kontejnera HEP će otpisati potraživanja za sva kućanstva u potresom pogođenim mjestima

>> Frane Lučić ostaje bez odštete?

Tijekom posjeta razgovaralo se i o oštetnom zahtjevu, kojeg u iznosu od 25 milijuna kuna od države potražuje Frane Lučić i njegova obitelj.

Premijerka Kosor je najavila razgovor na tu temu s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, te istaknula kako će učiniti sve što je u njezinoj moći da se postupak što prije završi, na zadovoljstvo Frane i njegove obitelji.

U pratnji premijerke Kosor bio je i direktor Hrvatske elektroprivrede (HEP) Leo Begović.

Frani Lučiću ponuđen je posao u HEP-u na šibenskom području te nastavak školovanja kroz HEP-ove programe doškolovanja zaposlenika. Budući je prije tragedije studirao elektrotehniku Frane je perspektivan kadar za HEP, kazala je premijerka.

Kosor: Ponuda za posao nema veze s odštetnim zahtjevom

Frane Lučić je u travnju diplomirao na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) te postao stručni pristupnik. Tako je završio školovanje koje je započeo 2004., a koje je prekinula kornatska tragedija i njegovo teško stradavanje i dugotrajan oporavak. Premijerka Kosor istaknula je kako ponuda za posao nema nikakve veze s odštetnim zahtjevom obitelji Lučić.

Na nedavnu izjavu u medijima da je zaboravljen Frane Lučić danas je rekao da je to istina, ali je današnjim posjetom to izglađeno.

Odštetni zahtjev i nagodbu nije želio komentirati, već je rekao da nagodba ovisi o Državnom odvjetništvu.

U vezi s evenutalnim zaposlenjem u HEP-u i nastavkom studija Frane Lučić rekao je kako mu je zdravlje ipak na prvom mjestu, te da će se zaposliti čim za to bude sposoban.

Trenutačno prima oko 2 i pol tisuće kuna mjesečno za invalidninu, a veći dio toga potroši za medicinske potrebe. (Hina)