Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pohvala stranih medija zbog letaka

Premijerka nakon dočeka turista globalna zvijezda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka je zbog svoje akcije dijeljenja letaka i dobrodošlice turistima na Lučkom postala prava globalna zvijezda.

O njezinu potezu raspisali su se svjetski mediji koji hvale njezin srdačni doček. Za to vrijeme domaća se javnost zabavlja premijerkinim umijećem govorenja engleskog jezika. Njezin razgovor s turistima glavni je hit na svim domaćim internetskim stranicama. U dobrodošlici stranim turistima Jadranka Kosor nije se libila služiti engleskim. 'Vi ste iz Mađarske? Ja sam bila dan poslije jučer u Mađarskoj,' poručila je turistima.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina"

>> VIDEO: Kosor dočekala turiste i opet se spetljala s engleskim

I tako je premijerkin razgovor s turistima preko noći postao hit na svim internetskim stranicama. Video su u kratkom vremenu pogledale tisuće ljudi, a na Facebooku se povećava grupa koja engleski zna bolje od Jadranke Kosor. Iako engleski ne govori tečno, turisti joj jučer nisu imali što zamjeriti. Akcija dijeljenja letaka je uspjela. Vijest je prenijela agencija France Press, a za njom i drugi svjetski mediji. U tekstovima nigdje nije spomenuto premijerkino umjeće govorenja engleskog, nego njen apel za više osmijeha među turističkim djelatnicima.

I susjedi Slovenci zadovoljni su načinom na koji je poželjela dobrodošlicu turistima. Kažu, takvo što do sada nitko nije napravio. 'Turisti u automobilima su bili iznenađeni, ali i vrlo zadovoljni ovakvim potezom premijerke,' piše slovensko Delo. Srećom, na službenim sastancima premijerka ima službenog prevoditelja, no u neformalnim situacijama i dalje se namjerava snalaziti sama.

Kad čujete premijerku Kosor da govori engleski:

  • Ispuni me snažan osjećaj stida
  • Uvijek sam ponosan na našu premijerku
  • Zadovoljan sam jer je bolja od Bandića
  • Što uopće ima govoriti strane jezike?
  • Pored svih problema, briga me za njen engleski

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene