Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lex Perković'

Pusić intenzivno razgovara s Milanovićem, pokušava ga uvjeriti da griješi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović inzistira da Hrvatska poštuje europski uhdibeni nalog i kaže da neće dopustiti da se Hrvatskom briše pod. No, doznajemo da ga prva potpredsjednica Vesna Pusić pokušava uvjeriti da griješi kada je riječ o 'lex Perković'.

Premijer Zoran Milanović komentirao je najave da se Hrvatskoj uvode sankcije. 'Nema nikakvih opasnosti za Hrvatsku niti strah od sankcija. Ulazimo u Šengen, to nema veze s člankom 39 Ugovora o pristupanju ', kaže Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija iz Bruxellesa Europska komisija pozdravila promjene 'lex Perković', ali... Slika nije dostupna Milanović i Barroso telefonom o sankcijama Vlada se požalila Europskoj komisiji na odnos prema Hrvatskoj

>> Pročitajte što su sve političari rekli o najavljenim sankcijama

U trenutku donošenja odluke postupali smo po hrvatskom prijevodu ugovora. Zoran Milanović Dodaje kako Hrvatska poštuje europski uhidbeni nalog te je već na temelju njega izručeno 30-ak ljudi. 'Ne štitimo nikoga, sve što je naša obveza ćemo ispoštovati', rekao je premijer.

'Odaberite kome ćete vjerovati, demokratski odabranoj vlasti ili nekome tko juri po sedmi mandat u Europsku komisiju', rekao je Milanović.

'Neću dopustiti da se Hrvatskom briše pod! Nismo mi ptičji rezervat', izjave su koje su pljuštale od strane premijera Milanovića. 'Onaj tko insinuira da štitim zločince iz nekih vremena, taj će to morati objasniti. Upire na krive ljude, kuca na kriva vrata', rekao je premijer.

Poručio je da neće odustati od 15. srpnja, odnosno da se zakon o provedbi europskog uhidbenog naloga mijenja tada, u redovnoj proceduri. Ističe kako je problem bio u krivom prijevodu pristupnog ugovora. 'Ako i jesmo pogriješili, spremni smo za razgovor', zaključuje Milanović.

Pusić pokušava uvjeriti Milanovića da griješi

Dnevnik Nove TV doznaje da prva potpredsjednica Vlade i hrvatska šefica diplomacije Vesna Pusić intenzivno razgovara s premijerom ne bi li ga uvjerila da griješi.

U priloženom videu možete pogledati odgovor premijera Milanovića u cijelosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene