Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Zoran Milanović putuje poslijepodne u Bruxelles gdje će sudjelovati na summitu Europskog vijeća, na kojem će i ovaj put dominirati teme iz gospodarstva.


Na ovotjednom zasjedanju Europskog vijeća raspravljat će se o brojnim temama: digitalnom gospodarstvu, inovacijama, nezaposlenosti među mladima, financiranju gospodarstva, europskoj monetarnoj uniji, bankovnoj uniji te migracijama, najavio je predsjednik Komisije Jose Manuel Barroso obraćajući se zastupnicima na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

Vezani članci Zoran Milanović i Andrej Plenković Milanovićev odgovor Plenkoviću: "Komunistički gojenac opet laže. Tupi ponavljač komitetskih frazetina…" Sanja Musić Milanović - 3 Prva dama Sanja Musić Milanović o zdravom načinu života: ''To je sad već navika, ako to ne napravim, osjećam se loše''

'Moja glavna poruka povodom zasjedanja Europskog vijeća jest da Europska unija može i mora postići konkretne rezultate u svim tim područjima. Možemo biti uspješni čak i prije izbora koje čekaju ovaj dom u svibnju. No moram naglasiti, uspjet ćemo samo ako bude političke volje zemalja članica', rekao je Barroso.

>> EU će povećati proračun za još 3,9 milijarda eura

Uoči Europskog vijeća premijer Zoran Milanović sudjelovat će na summitu Europskih socijalista, a sastat će se i s predsjednikom parlamenta Martinom Schultzom. U Bruxelles putuje i šef oporbe Tomislav Karamarko koji će sudjelovati na summitu Europskih pučana. (Mediaservis) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook