Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domaća turneja

Premijer Plenković u radnom posjetu Šibeniku i Splitu s više ministara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravit će u posjetu Šibeniku i Splitu.

Uz predsjednika Vlade bit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar turizma Gari Cappelli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević u Splitu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

Premijer Plenković sastat će se sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i predsjednikom Županijske skupštine Nediljkom Duićem. Potom će biti potpisani ugovori za Muzej grada Šibenika - Integrirani program valorizacije kulturne baštine u Danilu; Grad Drniš - Integrirani program obnove kulturne baštine Grada Drniša. Ugovore potpisuje ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Premijer Plenković sastat će se i sa šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem.

U Splitu premijer Plenković, zajedno s ministrom obrane i potpredsjednikom Vlade Krstičevićem nazočit će otkrivanju spomen-obilježja "Spomen i želja" na Kašjunima svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima poginulim u Domovinskom ratu.

Prijepodne će ministar Krstičević, u sklopu obilježavanja 25. obljetnice obrane grada Splita i razbijanja pomorske blokade na Jadranu položiti vijence i zapaliti svijeće na groblju Lovrinac te će s broda HRM-a ispred ratne luke Lora položiti vijenac u more.

Nakon toga predviđeno je uplovljavanje brodova HRM-a na Zapadnu obalu - gradsku luku Split koji će biti otvoreni za posjet građana. Premijer Plenković susrest će se sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom, te će nazočiti otvorenju izložbe ratnih fotografija 1. OTB Kašjuni u organizaciji Udruge branitelja 1. OTB Kašjuni.

Predsjednik Vlade susret će se s predstavnicima Sveučilišta u Splitu te sa splitsko-dalmatinskim županom Zlatkom Ževrnjom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene