Predsjednik Vlade ugodno je iznenadio predstavnike Francuske udruge poslodavaca kada je na sastanku u Banskim dvorima progovorio na tečnom francuskom jeziku.

Galerija Premijerov tečan Francuski - 2 Andrej Plenković Premijerov tečan Francuski - 1 +1 Premijerov tečan Francuski - 4

Premijer Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca koje je posebno oduševilo to što im se obratio na – francuskom jeziku.

Vezani članci Andrej Plenković Nižu se reakcije na uhićenje zbog komentara o premijeru: ''Plenkovićev kult ličnosti ne može podnijeti par pokvarenih jaja" Mladen Ćustić i Andrej Plenković Priveden zbog vrijeđanja Plenkovića na Facebooku: "Nisu mi dali ni piti ni jesti, sutkinju sam molio da me zatvore"

''Prije nego što nas posjeti Macron u sljedećim mjesecima, pripremamo sveobuhvatniji okvir za suradnju koji će odnose Hrvatske i Francuske podići na novu razinu'', rekao je na tečnom francuskom.

''Nevjerojatno je što imam priliku govoriti na francuskom, to je posebno iznenađenje'', odgovorio mu je Francois Corbin, potpredsjednik Francuske udruge poslodavaca.

"Brutti, sporchi e cattivi"

Nije ovo prvi put da premijer pokazuje svoje znanje francuskog jezika, a niti je francuski jedini strani jezik koji zna govoriti.

U Strasbourgu je 2018. godine na pet jezika održao govor o budućnosti EU-a. Osim na hrvatskom, govorio je na engleskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

A talijanski mu je poslužio i početkom ove godine da uzvrati predsjedniku Zoranu Milanovću. "Što se tiče osobnih kvalifikacija poput ružni, prljavi, zli, možemo također reći da nam se netko gadi. Razumijete li talijanski ili ne? On razumije", kazao je tada na talijanskom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju