Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog bankovne i fiskalne unije

Premijer najavio mogućnost novog referenduma o EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je premijer u Bruxellesu najavio mogućnost još jednog referenduma o EU, s obzirom na bankovnu i fiskalnu uniju koje se pokušavaju uvesti, a koje nisu bile dijelom pregovora.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u Bruxellesu, gdje je kao promatrač stigao na summit Europske unije, izjavio je kako bi hrvatski građani mogli izaći na novi referendum o Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

>> Milanoviću se pokvario avion na putu do Bruxellesa

'Mi smo potpisali jedan ugovor, a ovo o čemu ja gledam da se razgovara zadnjih devet mjeseci je nešto drugo', rekao je premijer aludirajući na dogovore i pregovore oko fiskalne i bankovne unije. 'Hrvatski građani će se o svim ovim stvarima morati očitovati možda i na nekim oblicima referenduma, dodao je.

Kada bi taj novi referendum bio organiziran, zasad nije poznato, ali premijer je zaključio kako je riječ o jako važnim stvarima, koje se tiču 'naše sudbine, našeg identiteta i našeg džepa'.

Premijer je uoči europskog summita također rekao da je Hrvatska napravila puno kako bi 1. srpnja sljedeće godine postala članica, ali i da je očekuje još posla.

'Očekujem da na odgovarajućoj razini svatko, ako ima neki prigovor, a to je prije svega na razini izvršne vlasti, da mi ga uputi. Ja sam ga spreman slušati i poslušati ako je on utemeljen. S obzirom da se radi uglavnom ili skoro isključivo o dobronamjernim ljudima, isključivo o dobronamjernim ljudima i prijateljima, ja ne vidim tu problema.'

Inače, o hrvatskom se pristupanju EU nešto ranije oglasila i njemačka europarlamentarka Doris Pack, koja je Vladi premijera Milanovića poručila neka počne raditi, umjesto da traži izgovore.

Zastupnica Pack kaže kako nema potrebe za tumačenjima, jer sve jasno piše u izvješću o monitoringu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene