Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvar na generatoru struje

Milanoviću se pokvario avion na putu do Bruxellesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubrzo nakon polijetanja vladinog zrakoplova na putu premijerove delegacije na summit u Bruxellesu, Challenger kojim se inače služe premijer, predsjednik države, predsjednik Sabora te važna državna izaslanstva mora se vratiti.

Iz vladina ureda za odnose s javnošću nam je potvrđeno da je došlo do manjeg tehničkog kvara na generatoru struje. Iako su mogli letjeti dalje iz sigurnosnih razloga, ali i zbog blizine zagrebačke zračne luke delegacija se vratila. Popravak je kratko trajao i premijer je sa svojim izaslanstvom ipak poletio i sretno sletio u Bruxelles.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao

Zbog kvara kasnio je na sastanak europskih socijalista, no stigao je dovoljno na vrijeme za sudjelovanje na summitu šefova vlada i država zemalja članica EU.

Ovo nije prvi kvar državnog zrakoplova. Posljednji kvar o kojem je javnost izvještena bio je prošle godine, dan prije potpisivanja pristupnog ugovora. Tadašnja predsjednica Vlade Jadranka Kosor zbog kvara zrakoplova komercijalnom je linijom iz Marseillesa išla do Bruxellesa dok je dio izaslanstva koji je bio s njom put nastavio vlakom.

Vladin zrakoplov osim političkih izaslanstava često služi i za pomoć pri nesrećama ili primjerice u prijevozu organa za transplantaciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene