Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O luksuznim autima

Milanović: Zaboravite na onih 650.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović sazvao je još jednu konferenciju za novinare u kojoj će se osvrnuti na nabavu skupocjenih automobila za potrebe ministara.

Nakon što je jučer na press konferenciji rekao kako je nabava skupocjenih automobila gotova te da se potpisano mora poštovati, danas će se ponovno osvrnuo na istu temu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Premijer je rekao kako se jučer baratalo krivim brojkama. '650.000 kuna nije cijena automobila. To su ukupno troškovi kroz 5 godina. Leasing troškovi plus troškovi održavanja kroz pet godina. Cijena vozila s PDV-om, kad se isključi održavanje je 450.000 kuna', rekao je danas premijer Milanović.

'Moramo biti skromni i razumni, da ne manipuliramo jedni drugima, mi smo u dobroj vjeri reagirali, pomalo šokirano', poručio je premijer Milanović, no konstatirao kako se ništa neće mijenjati što se tiče ove nabave.

Premijer je napomenuo i kako se od cifre od 450.000 kuna mogu odbiti i davanja za državu budući da je to nova koji ide 'od države državi' pa se s time dolazi do još nižih iznosa. Neto cijena vozila tako iznosi 270.000 kuna.

"Ovih 650 tisuća kuna zaboravite", rekao je premijer govoreći o cijeni deset najskupljih naručenih automobila.

Ponovio je da će oni biti dodijeljeni MUP-u, a ministri će dobiti automobile srednje klase.

Premijer je najavio i da će u čevrtak na sjednici Vlade biti promijenjena Uredba o nabavi vozila za državne dužnosnike te oni više neće moći naručivati tako skupa vozila kao do sada.

'Kad nekome kažete 650.000 kuna - ja na to reagiram kao da je to prosječan stan u Hrvatskoj. 450.000 kuna je već znatno manje', kaže premijer i ponavlja kako je to svejedno puno novca i da si to većina ljudi u Hrvatskoj ne može priuštiti.

Premijer smatra kako, iako ljude iritira nabava skupocjenih vozila, da ih ipak više smeta nepravda, pljačka i kriminal. 'Ovo je bio tehnički propust mada je Ured za javnu nabavu napravio dobru ponudu i dobro se iscjenkao, ali propust je bio u tome što mi jučer nisu dali sve ove podatke na papiru', dodao je premijer.

'Neću se uspoređivati, ali da se uspoređujem s onima koji su 2006.-2007. godine dok su vodili obavještajne agencije u rangu nižem od ministarskog, kupovali automobile od milijun kuna, Danas su političari, ali s njima se ne uspoređujem', dodao je premijer.

Milanović nije znao odgovoriti na pitanje za što će se točno koristiti 10 vozila namijenjenih MUP-u, ali pretpostavlja kako će se koristiti za protokol, pratnje, a možda i kao presretači.

Premijer je dodao i kako se radi o njegovoj grešci što jučer nije došao s preciznim podacima, ali da mu nije neugodno-. 'Nije mi neugodno, nego je gubljenje vremena. Ova Vlada, što se tiče integriteta, miljama daleko od prethodne Vlade'.

Tata, kupi mi auto, bicikl i romobil

Premijer je jučer konstatirao kako je u procesu nabave kriterij za automobile spušten s gornje klase na gornju srednju klasu, no da su svejedno automobili od 650.000 kuna preskupi budući da je to iznos po kojem se može nabaviti prosječan stan u Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene