Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolumna Mislava Bage

Tata, kupi mi auto, bicikl i romobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po pitanju 11 limuzina pokazalo se da vlast jednostavno ne razumije da se ovo što su učinili s njihovom nabavom NE RADI.

Fascinantna je opčinjenost političara autima i svim onim što donosi funkcija. Isto tako, opravdana je frustriranost građana upravo tim stvarima. Nikada nismo bili zemlja u kojoj je politika imala mjeru i osjećaj za te nekima simbolične, ali zapravo važne stvari.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Zoran Milanović "Test uoči lipnja" Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Auti, mobiteli, tajnice, uredi i sve što uz to ide bile su, a čini se i još uvijek su afrodizijak politici. Nisam od onih demagoga koji misle da političari moraju ići na posao biciklom. I ti koji to sada zazivaju zapravo podilaze sitnim strastima. Ali, bio sam i ostat ću mišljenja da moraš imati mjeru.

Posebno moraš imati mjeru u zemlji koja je u krizi i koja je poharana korupcijom. No, po pitanju 11 limuzina pokazalo se da vlast jednostavno ne razumije da se ovo što su učinili s nabavom 11 automobila NE RADI.

Bosansko ili bošnjačko proljeće

I nema te riječi kojom bi se opravdalo sve što je u skladu sa zakonom. Osim toga, mnoge stvari u ovoj zemlji učinjene su u skladu sa zakonom i danas smo tu gdje jesmo.

Zoran Milanović nema niti jedan razlog pravdati se, izvlačiti se ili tražiti od ministara da se sada voze s jeftinijim autima.

Ali, skupi auti ostaju. Oni su simbol vlasti koja jednostavno ne razumije i ne želi shvatiti da mora biti drugačija, ponizna, jednostavna. I tek onda kada to bude, može tražiti odricanja svih nas.

Zoran Milanović imao je prije godinu dana prigode vidjeti koliko je javnost ljuta i na spomen da se kupuju auti na leasing za državu. I ništa tada nije naučio, a još manje u ovih godinu dana. A još manje su naučili neki njegovi ministri koji ne da nisu tražili jeftine automobile već su se neki 'zaigrali' i tražili dodatnu opremu.

Željko Jovanović se ispričao. Hoće li to građani razumjeti i prihvatiti ispriku? Možda, ali ipak sumnjam. Premijer nije imao tu hrabrost da se ispriča građanima za ono što je morao. Da on, bolje reći, njegovi ljudi, obnašaju svoje dužnosti s mjerom. Da vlast ne shvate kao privilegiju već kao služenje.

Automobili su samo paradigma svijeta u kojem oni žive. Oni su potrebni i trebamo ih, ali ne na ovakav način i ovakve kakve je vlada kupila i koji će ostati u državi.

Dva puta su na automobilima pali kod građana i nisu shvatili pogrešku. Što je još potrebno da se opamete?
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene