Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavka ili igrokaz?

Premijer izbjegava odgovoriti: Je li Bajs ponudio ostavku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šireći ljubav među partnerima Ivo Sanader i Josip Friščić bježali su od odgovora na pitanje – je li zbog škrtosti prema turizmu Vlada umalo ostala bez ministra Damira Bajsa.

'Ministar Bajs je prošloga tjedna ponudio odličan akcijski program za turističku sezonu i Vlada ga je prihvatila', rekao je premijer Ivo Sanader. Sanader izbjegava odgovor na pitanje je li Bajs ponudi ostavku, a Bajsov šef Friščić poručuje nitko nije nezamjenjiv.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

'On nije došao tamo zato što je Damir Bajs već zato što je član HSS-a, a HSS je u koaliciji i dogovorio je koje će funkcije odgovorno obnašati. Individualni odlasci bilo bi pitanje neodgovornog ponašanja', kaže Josip Friščić, predsjednik HSS-a. Je li uistinu ministar dao ostavku koju Sanader nije prihvatio ili je riječ samo o igrokazu teško je procijeniti.

Koalicija, poručuje - nikada nisu bili jači.

Vladajuća je koalicija nikad jača, poručuju čelnici HDZ-a, HSS-a i HSLS-a potpisavši još jedan koalicijski sporazum za lokalne izbore. Priča o navodnoj prijetnji odlaskom ministra turizma Damira Bajsa nikoga nije zabrinula.

Potpisan je sporazum za krapinsko zagorsku županiji. Trojac s državne razine priključio si je i zagorsku stranku. Krije li se u koalicijskom sporazumu po špranci Sisačke koalicije podjela fotelja u tvrtkama Sanader, kaže, ne zna.

'Ne može se dijeliti fotelje prije nego se pobijedi na izborima. Dakle, treba prvo skočiti pa onda reći hop', rekao je Sanader. Kao predsjednik HDZ-a Sanader ne vjeruje istraživanjima po kojima kandidati njegove stranke ne prolaze na izborima za Zagreb i Split. Istovremeno kao premijer sa stranačke govornice poručuje Slovencima: 'Ušli smo u NATO bez obzira na granicu - ući ćemo i u Uniju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene