Predsjednik Vlade Andrej Plenković i glavni tajnik NATO-a u Zagrebu su razgovarali o migrantima. Dotaknuli su se i situacije na Bliskom istoku. Glavni tajnik NATO-a sastao se i s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Galerija


Premijer Andrej Plenković razgovarao je o migrantima s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom koji je stigao u Zagreb. Plenković se nakon sastanka osvrnuo na mogućnost slanja vojske na hrvatsku granicu, dok je Stoltenberg rekao da i NATO savez ima ulogu u rješavanju nove krize.

''U osnovi nema vojnog rješenja za krizu koju vidite na granici između Grčke i Turske, ali NATO igra ulogu, djelomično kroz našu prisutnost u Egejskom moru'', kazao je Stoltenberg.

Recep Tayyip Erdogan Erdogan: "Ako želi kraj migrantske krize, EU mora podržati turske inicijative u Siriji"

Migranti na tursko-grčkoj granici - 1 Kaos na granici: Grčka policija ispalila suzavac na migrante, Turska tvrdi – poginuo jedan migrant

''U ovom trenutku ono što radimo kao odgovorna vlada je da razmatramo sve scenarije. Dakle, između ostaloga, bitno je da budemo pripravni na eventualno intenziviranje'', poručio je premijer Plenković.

Glavni tajnik NATO-a Stoltenberg susreo se i s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Na radnom sastanku razgovarali su o najnovijim zbivanjima vezanim za migrantsku krizu te o stanju u Afganistanu, zemlji u kojoj se ratuje gotovo 30 godina, a prije nekoliko dana potpisan je mirovni sporazum SAD-a i talibana kojim se otvara put za potpuno povlačenje NATO snaga iz te zemlje.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr