Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisao za Filipovića

Premijer Plenković nije želio odgovarati na pitanja: ''Danas je Davorov dan''

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je i potpisom podržao kandidaturu Davora Filipovića za zagrebačkog gradonačelnika poručivši da zajedno s njim treba ići ka boljem, kvalitetnijem i bolje uređenom Zagrebu.

"Pet tisuća potpisa koji su nužni su već 'u džepu' i na taj način Davor Filipović ide snažno u odlučni i ključni dio kampanje do 16. svibnja. Mi smo ovdje da idemo zajedno s njim prema boljem, kvalitetnijem i bolje uređenom Gradu Zagrebu", rekao je Plenković novinarima na Cvjetnom trgu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Žestoki odgovor premijera Andrej Plenković: "Ovo je pokušaj mini državnog udara. Grbina više ne doživljavam kao predsjednika SDP-a" Slika nije dostupna Nahvalio Filipovića Plenković odgovorio Škori koji ga je prozvao bljedunjavim: "Ima puno primitivizma koji zapljuskuje hrvatsku političku scenu"

Potpis i potporu Filipoviću su, uz premijera Plenkovića, među inim dali i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, brojni ministri, saborski zastupnici, zastupnici u Europskom parlamentu, čelnici stranke, neki zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te građani.

Istaknuvši da Filipović ima njihovu snažnu potporu, Plenković je poručio kako očekuje da će sigurno biti u drugom krugu, nakon čega idu na pobjedu.

Plenković je ocijenio kako se Filipović u dosadašnjim nastupima pokazao najpripremljeniji u sadržajnom i političkom smislu za dužnost zagrebačkog gradonačelnika te je izrazio uvjerenje da će u kampanji pokazati još više te dobiti snažnu potporu Zagrepčana.

Filipović je izrazio zadovoljstvo potporom najviših državnih i stranačkih dužnosnika i rekao da svi znaju kako izgledaju političke utakmice kada HDZ nastupa snažno i jedinstveno.

"Kao što smo na parlamentarnim izborima u sve četiri zagrebačke izborne jedinice ostvarili najbolji rezultat, vjerujem da će mi naši sugrađani dati povjerenje da zajedno s njima u slijedeće četiri godine ovaj grad bude grad u kojem će najbolji pobjeđivati i najslabiji biti zaštićeni", poručio je Filipović.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je kako im podrška koju su danas dobili, prvenstveno od Zagrepčana, ali i od premijera Plenkovića, zastupnika u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu te zagrebačkoj Gradskoj skupštini daje snažan vjetar u leđa i veliku sigurnost da će 16. svibnja te u drugom krugu 30. svibnja ostvariti veličanstvenu pobjedu u Zagrebu s novim gradonačelnikom Davorom Filipovićem.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene