Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''volio bih znati otkud curi''

Plenković o curenju informacija o prikupljanju potpisa za referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je rekao da ne zna imaju li građanske inicijative za raspisivanje dva referenduma dovoljno potpisa i spornim smatra da su takvi podaci 'iscurili'.

''Čekam ministra Kuščevića da sa svojim kolegama i povjerenstvom obavi posao do kraja“, rekao je premijer Andrej Plenković. ''Sporno je što su podaci iscurili i to je jako loše, ako je to uopće istina“, istaknuo je Plenković.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Na pitanje sumnja li iz kojih izvora su mogli iscuriti ti podaci, odgovorio je da ne zna ništa o tomu, ali da bi volio to znati.

Mediji su objavili da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendume o Istanbulskoj konvenciji i izbornom zakonu, a ministar uprave Lovro Kuščević je rekao da to nisu informacije povjerenstva koje se bavi provjerom prikupljenih potpisa. Demantirao je i da je on osobno, kao probni balon, plasirao u medije neslužbene informacije o nedovoljnom broju potpisa i rekao da će službeni podaci biti objavljeni sredinom idućeg tjedna. Demantij su uputili i iz Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT) koja radi na prebrojavanju potpisa.

Plenković je odgovorio na nekoliko pitanja novinara prije ulaska u Sabor u kojemu brani ministra zdravstva Milana Kujundžića u raspravi o oporbenom zahtjevu za njegovim opozivom.

Na pitanje je li Kujundžić najslabija karika u Vladi jer „resor zdravstva puno troši, a nema reformi“, Plenković je samo kratko rekao: „Pitajte njega“. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene