Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK U VLADI

Božinović otkrio koliko je ukrajinskih izbjeglica već stiglo u Hrvatsku: ''Bit ćemo spremni za sve scenarije''

Premijer Andrej Plenković u subotu je sazvao sastanak s članovima Vlade RH, civilne zaštite i Crvenoga križa zbog podizanja stupnja pripravnosti u vezi s prihvatom izbjeglica iz Ukrajine. Potpredsjednik Vlade Davor Božinović poručio je kako je Hrvatska spremna za sve scenarije.

U Hrvatsku je do sada ušlo desetak osoba iz Ukrajine koje su došle privatnim kanalima, pa su i smještene privatno, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u subotu nakon sastanka u Vladi na temu prihvata izbjeglica.

Na sastanku je, kako je izvijestio, dogovorena uspostava Vladinog koordinacijskog tijela u kontekstu mogućeg izbjegličkog vala, koje će se angažirati ovisno o situaciji.

Što se tiče osiguravanja humanitarne pomoći, Božinović je podsjetio kako je dio već odobren prošli tjedan.

"Bit ćemo spremni za sve scenarije - i kao Vlada samostalno i u kontekstu Europske unije", kazao je ministar unutarnjih poslova te dodao kako granična policija od prvog dana agresije na Ukrajinu ima upute kako postupati. Ulazak u RH je olakšan, bez formalnosti koje se traže u redovnim situacijama, istaknuo je Božinović.

U Bruxellesu će u nedjelju biti održan sastanak tijela unutarnjih poslova, kojem će nazočiti Božinović.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u subotu je sazvao sastanak Vlade sa civilnom zaštitom i Crvenim križem zbog podizanja stupnja pripravnosti u vezi s prihvatom izbjeglica iz Ukrajine zbog ruske agresije.

 

 

 

Premijer je još jednom izrazio solidarnost s građanima Ukrajine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kolona 40-ak kilometara VIDEO Reporter Ivan Čorkalo na granici Ukrajine i Poljske svjedočio noćnoj mori svakog roditelja: "Muškarci to tako masovno rade"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna s premijerom i suradnicima Zelenski videom s ulica Kijeva demantirao glasine: "Svi smo ovdje, branimo Ukrajinu"

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene