Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećana sredstva potpore

Premijer Plenković s biskupom Komaricom o položaju Hrvata u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u srijedu u Banskim dvorima banjolučkog biskupa Franju Komaricu s kojim je razgovarao o položaju Hrvata u BiH, a posebno u Republici Srpskoj, priopćeno je iz hrvatske vlade.

Na sastanku hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i banjalučkog biskupa Franje Komarice istaknuto je, kako navode u priopćenju, da Hrvatska, posebno putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, skrbi za Hrvate u Republici Srpskoj kroz brojne projekte.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Screenshot Poruke Turudića i Rimac Plenković: "Ustrajemo na Turudiću, objavljene poruke su čisti voajerizam"

Navedeni su primjeri poput projekta potpore izdavanju knjige o masakru nad Hrvatima na Briševu, izgradnje i opremanja Caritasova vrtića u Banjoj Luci, potpore radu Opće gimnazije Katoličkog školskog centra „Ivan Merz“ u Banjoj Luci te uređenja knjižnice trapističke opatije Marija Zvijezda.

Naglašeno je da su u zadnje dvije godine sredstva potpore Hrvatima u Republici Srpskoj povećana u stopostotnom iznosu.

Predsjednik vlade naglasio je da je jednakopravnost triju konstitutivnih naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba, glavni preduvjet za funkcionalnost i stabilnost Bosne i Hercegovine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene