Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u srijedu u Banskim dvorima banjolučkog biskupa Franju Komaricu s kojim je razgovarao o položaju Hrvata u BiH, a posebno u Republici Srpskoj, priopćeno je iz hrvatske vlade.


Na sastanku hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i banjalučkog biskupa Franje Komarice istaknuto je, kako navode u priopćenju, da Hrvatska, posebno putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, skrbi za Hrvate u Republici Srpskoj kroz brojne projekte.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Problemi u regiji: U Srbiji više od 4000 novozaraženih, znatan rast i u BiH. Sloveniji nedostaje cjepiva Dubrovnik Tri slučaja britanskog soja koronavirusa potvrđena u Dubrovniku i Konavlima

Navedeni su primjeri poput projekta potpore izdavanju knjige o masakru nad Hrvatima na Briševu, izgradnje i opremanja Caritasova vrtića u Banjoj Luci, potpore radu Opće gimnazije Katoličkog školskog centra „Ivan Merz“ u Banjoj Luci te uređenja knjižnice trapističke opatije Marija Zvijezda.

Naglašeno je da su u zadnje dvije godine sredstva potpore Hrvatima u Republici Srpskoj povećana u stopostotnom iznosu.

Predsjednik vlade naglasio je da je jednakopravnost triju konstitutivnih naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba, glavni preduvjet za funkcionalnost i stabilnost Bosne i Hercegovine. (Hina)