Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jutros se testirao

Premijer Plenković ima koronu, ovaj put propušta sjednicu Vlade: "Ima temperaturu i kašalj..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u srijedu ujutro testiranje na prisutnost koronavirusa - s obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti, a danas ima i povišenu temperaturu - te je nalaz pozitivan.

Premijer Plenković u srijedu ujutro je pozitivno testiran na koronavirus, objavila je Vlada na Twitteru.

"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković obavio je jutros testiranje na prisutnost COVID-19, s obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti te je nalaz pozitivan. Određena mu je mjera izolacije te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa", navode na društvenoj mreži.

Iz Vlade se doznaje da je Plenković za sazivanje i predsjedanje sjednicama i potpisivanje akata ovlastio potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bivalentno cjepivo Nova odluka EMA-e: Prilagođeni Pfizerov booster preporučen protiv zadnjih varijanti omikrona

"S obzirom na to da se predsjednik Vlade, kao i drugi članovi Vlade, cijepio protiv bolesti COVID-19, podsjećamo da cjepivo ne štiti u potpunosti od mogućnosti zaraze, no pruža zaštitu od težih oblika bolesti", poručuju iz Vlade.

Dodaju da će članovi Vlade i suradnici koji su bili u bliskom kontaktu s premijerom poštovati preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko postupanja s bliskim kontaktima zaraženih koronavirusom, što podrazumijeva i nošenje zaštitne maske, samotestiranje te druge mjere opreza.

Pročitajte i ovo Tomo Medved ENERGETSKA KRIZA Vlada bez Plenkovića donijela važnu odluku o plinu: Medved osudio poruke mržnje s prosvjeda

Premijer Plenković u studenome 2020. je bio pozitivan na koronavirus. Osjećao se dobro, a svoje aktivnosti i obaveze obavljao je od kuće. Za razliku od tog prvog puta, kad je sjednice Vlade vodio iz svog potkrovlja videovezom, danas se neće uključiti. 

Prema informacijama iz Vlade, Plenković ima temperaturu i kašalj te slijedi upute liječnika i epidemiologa. 


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene