Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Sustav je kvalitetan''

Plenković o podmetanju požara: "Nažalost, takve stvari se događaju. Važno je da odgovorni budu privedeni pravdi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na veliki požar koji je tijekom vikenda gorio u blizini Šibenika.

Premijer Andrej Plenković zahvalio se vatrogascima koji su se čitave noći i tijekom dana borili s požarom, na požrtvovnosti.

Požar je nekoliko puta zbog jakog juga izmicao kontroli, a premijer je naglasio je kako je cijeli sustav kvalitetan te je promet bio dobro reguliran.

Na pitanje o tome da je požar podmetnut kaže da policija istražuje što se točno dogodilo. ''Nažalost takve se stvari događaju, ali je bitno da svi oni koji su odgovorni budu privedeni pravdi. Najvažnije da nitko nije teže stradao'', rekao je premijer Plenković koji boravi u Dubrovniku.

„Požar je bio velik i imali smo nekoliko ozlijeđenih vatrogasaca kojima želim brz oporavak. Nije bilo većih šteta po kuće i gospodarske objekte. Angažirani su, uz vatrogasce iz Šibensko-kninske i susjednih županija, i Hrvatska vojska te je sustav jako dobro reagirao usprkos veličini požara i jakom vjetru“, rekao je hrvatski premijer.

Pročitajte i ovo Zagrebački vatrogasci kreću u pomoć (Foto: JVP Zagreb) Počela istraga o uzrocima Nakon mukotrpne borbe: Požar kod Šibenika lokaliziran, vatra progutala 900 hektara

Podsjetimo, u gašenju je sudjelovalo sedam kanadera, oko 200 vatrogasaca, građani, policija i vojska. Lakše su ozlijeđena četvorica vatrogasaca. Riječ je ozljedama koljena, ruke, opeklinama lica i udisanju dima, ali nitko od njih nije životno ugrožen jer su sve ozljede lakše i svima je na vrijeme pružena liječnička pomoć.

Autocesta A1 bila je zatvorena za sav promet u oba smjera između čvorova Pirovac i Vrpolje, a evakuirano je oko 50 stanovnika i turista, koji su se jutros oko 8 sati vratili svojim kućama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene