Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrijednost od 500 milijuna eura

Butković o novom paketu mjera i vraćanju starih cijena: "Postoji inicijativa i volja jednog trgovačkog lanca..."

Detalji Vladina paketa mjera pomoć trebali bi biti poznati ovaj tjedan.

Vlada će na sjednici ovoga tjedna predstaviti novi paket mjera potpore građanima i gospodarstvu, a danas su one predstavljene koalicijskim partnerima. Osim toga, Vlada je pozvala na hitan sastanak u utorak predstavnike trgovačkih lanaca. 

"Neke mjere su na snazi do kraja trećeg mjeseca sljedeće godine, a za neke od njih moramo donijeti odluku sada, prvenstveno što se tiče električne energije. I veliki i mali poduzetnici ostaju pod mjerama, međutim kad govorimo o velikima - njihova granica je bila 230 eura o potrošnji iznad 250.000 megavat sati. Danas je cijena na tržištu puno manja pa je pitanje je li takva mjera koja bi ostala, uopće ima smisla", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nakon sastanka.

Vladin paket bi trebao vrijediti oko 500 milijuna eura.

"Budući da je cijena struje manja, svi ti poduzetnici mogu ugovarati manju cijenu od 180 ili 230 eura pa ćemo vidjeti do četvrtka da vidimo što to njima znači, ima li to smisla, ali o svima će se voditi računa i nikoga se neće zapostaviti", kazao je Butković.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća kod Križevaca - 2 Kod Križevaca Nakon tragične prometne nesreće proglašena trodnevna žalost: "Otišle su tri obitelji, ne tri mlada života. Trebali su osnovati obitelj"

Ministar nije htio puno razgovarati o sastanku s predstavnicima trgovačkih lanaca vezanom uz ograničavanje cijena proizvoda. Neki trgovački lanci su spremni vratiti cijene na razinu 31.12.2022. godine, rekao je. 

"Postoji inicijativa i volja jednog trgovačkog lanca da se to napravi", rekao je Butković.

"U četvrtak će premijer predstaviti mjere, a mi smo predstavili samo konture. Sveobuhvatno je, ciljano, a promjene su i po pitanju potrošnje električne energije", dodao je Butković.

Pročitajte i ovo Potres u Maroku Utrka s vremenom Potres u Maroku: Neka su mjesta potpuno nestala, a gotovo svi stanovnici poginuli. Ljudi su očajni i bijesni

Što se tiče dječjeg doplatka, Butković je rekao da se razgovara o povećanju iznosa onima koji dobivaju doplatak.

"Bit će određenih promjena u iznosu električne energije, ali to je u fazi pregovora. To mora reći premijer", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene