Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera lažni sms-ovi

Premijer Plenković: "Gospodin Brkić je gospodin Brkić, a Blaž Curić je Blaž Curić''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Svatko odgovara za svoje postupke. Gospodin Brkić je gospodin Brkić, a gospodin Blaž Curić je gospodin Blaž Curić'', komentirao je aferu lažni SMS premijer Andrej Plenković.

''Nema riječi o tome da bih ja ili Vlada koristili državne institucije za bilo kakve obračune'', rezolutno je odbacio takve spekulacije predsjednik Vlade Andrej Plenković. Dodao je da su insinuacije da se radi o nekom orkestriranom obračunu u HDZ-u i zlorabljenje policije, obavještajne agencije, USKOK-a, DORH-a.... ''To nije način na koji ja radim, niti radi ova Vlada, niti bi to bilo korisno'', kaže.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Gdje ti je vladajuća većina, Plenkoviću?" Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Otkrio je da je sat vremena razgovarao sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Milijanom Brkićem, ali je poručio da ne može komentirati što će se događati u istrazi. ''Ne komentiram istrage koje traju'', zaključio je Plenković.

''Svatko odgovara za svoje postupke. Gospodin Brkić je gospodin Brkić, a gospodin Blaž Curić je gospodin Blaž Curić'', naglasio je predsjednik Vlade naglasivši da se ne povodi naslovima u novinama.

Informacije iz istrage ne cure od mene, svi nadležni moraju raditi sukladno zakonu i ono što je tajno treba biti tajno, naglasio je predsjednik Vlade. Dodao je da treba utvrditi tko je pustio informaciju da se provode posebne mjere.

Na pitanje kako komentira što je Milijan Brkić ostavio otvorenu mogućnost odlaska na prosvjed u Vukovar, Plenković je odgovorio da je stav HDZ-a o prosvjedu jasan, kao i da nije stekao dojam da Brkić o Vukovaru govori drukčije od stavova Vlade i HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene