Premijer Andrej Plenković je u Bruxellesu komentirao zahtjev koalicijskog partnera HNS-a da se izmijeni Zakon o udomiteljstvu.

Galerija


Premijer Plenković branio je Vladin zakon, dok HNS traži da i istospolni parovi dobiju mogućnost udomljavanja djece. O Zakonu o udomiteljstvu vladajući klubovi razgovarat će idući tjedan.

Vezani članci Andrej Plenković na otvaranju Interlibera (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Plenković odbrusio Milanoviću: "Kandidat ima puno straha i problema jer zna da će izgubiti na izborima" Aplikacija Whatsapp (Foto: Igor Soban/PIXSELL) "Izbrisani" iz stranke: Zbog govora mržnje isključeno osam zagrebačkih HDZ-ovaca

"Vlada je uputila prijedlog iza kojeg stoji. Vidjet ćemo hoće li biti još amandmana i rasprava među partnerima, ali Vlada je uputila prijedlog zakona u dva čitanja iza kojeg stoji", rekao je Plenković.

Zakon je komentirao i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

"U zadnjih 15 godina je nikad manje djece posvojene. To zvoni na alarm. I zato je za SDP važno da sva djeca nađu toplinu obiteljskog doma i da nitko ne bude diskriminiran", rekao je Bernardić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr